O metodă rapidă de reanimare a orhideei slăbite. Nici absența rădăcinilor nu mai este un impediment!

Frunzele orhideei și-au pierdut turgescența, iar apoi ați observat că rădăcinile ei au putrezit aproape în totalitate? Nu vă întristați și în niciun caz nu aruncați planta slăbită. Există o metodă verificată de reanimare rapidă a acesteia, fără utilizarea stimulatoarelor și altor preparate costisitoare. Asigurând condițiile favorabile pentru dezvoltarea orhideei, puteți să obțineți ușor un rezultat bun. Procesul de reanimare este simplu și clar.

Astfel, orhideea a rămas fără rădăcini viabile. Ele trebuie îndepărtate în totalitate. Curățați cât mai bine baza plantei de țesuturile moarte, după care scurtați-o.

Tăiați o bucățică de ghimbir proaspăt. Fără să-l curățați de coajă, pisați-l în mojar sau mărunțiți-l prin altă metodă potrivită, după care amestecați-l cu 500 ml de apă de izvor și lăsați-l să se macereze. Strecurați soluția rezultată și turnați-o într-un recipient dotat cu pulverizator.

Stropiți din abundență orhideea cu soluția de ghimbir — pe toate părțile. Ghimbirul este un antiseptic excelent. Datorită acestei prelucrări, orhideea slăbită va fi protejată de fungi și alți agenți patogeni, precum și de insectele dăunătoare.

Puneți orhideea într-un vas potrivit și lăsați-o să se usuce complet, ca să evitați apariția ulterioară a mucegaiului.

Realizați un orificiu într-o coajă groasă de nucă de cocos — baza orhideei trebuie să încapă în ea. Dacă nu aveți o asemenea coajă, puteți să o înlocuiți cu substrat presat din fibre de nucă de cocos, care se găsește în orice magazin cu produse pentru horticultură.

Puneți orhideea într-un vas potrivit și turnați puțină apă de izvor în el. Ea trebuie să fie suficientă pentru îmbibarea fibrelor de nucă de cocos, care vor oferi umiditatea respectivă împreună cu nutrienții ușor asimilabili plantei slăbite. În funcție de necesitate, apa trebuie periodic completată.

Luați o pungă de plastic, transparentă și cu dimensiunile potrivite, căreia trebuie să-i tăiați colțurile. Îmbrăcați punga pe orhidee și fixați-o în partea de jos. Astfel umezeala nu se va evapora prea repede și, totodată, datorită orificiilor de la nivelul colțurilor tăiate, aerul va circula bine. Mai rămâne doar să așteptați și să completați periodic apa din vas.

Mai întâi frunzele orhideei își vor recăpăta turgescența și culoarea vie, după care ea va începe să dezvolte repede rădăcini noi. După ce vă veți asigura că orhideea este suficient de puternică și că rădăcinile ei au crescut suficient, îndepărtați suportul de cocos. Puteți să o plantați la locul definitiv, folosind un substrat potrivit și, bineînțeles, un ghiveci potrivit pentru ea!

Spor la grădinărit!

New