Biscuiți șprițați – cel mai delicat și sfărâmicios deliciu!

Biscuiți șprițați. Biscuiți delicioși din trecut. Deși modul de preparare este foarte simplu, biscuiții cuceresc cu gustul lor fin și sfărâmicios absolut pe toți care i-au gustat cel puțin o dată.

INGREDIENTE:

-250 gr de unt sau margarină pentru copt;

-2 gălbenușuri;

-180 gr de zahăr;

-5 linguri de maioneză sau ulei;

-1½ linguriță praf de copt (sau ½ linguriță de bicarbonat stins cu oțet sau zeamă de lămâie);

-1 praf de sare;

-2 gr de vanilie;

-500-550 gr de făină.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați, cu lingura, untul moale cu zahăr.

2.Adăugați gălbenușurile, sarea și maioneza. Amestecați foarte bine ingredientele.

3.Încorporați făina cernută în câteva partide. O dată cu prima partidă de făină, adăugați praful de copt și vanilia. Amestecați, apoi frământați aluatul, până se omogenizează și devine neted și moale.

4.Acoperiți aluatul cu folie aliemntară și îl dați la frigider pentru 30 de minute sau puteți omite acest pas dacă nu aveți timp.

5.Pregătiți mașina de tocat carne. Îndepărtați cuțitul și sita pentru carne tocată, înlocuind-o cu sita specială pentru biscuiți.

6.Scoateți aluatul din frigider și începeți să formați biscuiții. Puneți o bucată de aluat în rezervorul unde de obicei puneți carne și începeți să rotiți mânerul. Faceți biscuiți cu lungimea de 5-6 cm. Dacă nu aveți această sită pentru biscuiți, puteți modela biscuiți de diferite forme sau să o folosiți pe cea pentru carne tocată.

7.Așezați biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt și îi coaceți în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 15- 20 minute până se rumenesc. Lăsați biscuiții să se răcească.

Obțineți 2 tăvi de biscuiți rumeni, aromați și sfărâmicioși. Se păstrează fragezi mult timp și sunt perfecți pentru serile în familie sau pentru petrecerile de ceai cu prietenii. Sunt absolut delicioși cu lapte, încercați-i neapărat, dacă nu ați facut-o până acum.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New