Biscuiții „Mini-Stollen” — un deliciu deosebit, inspirat din gastronomia germană!

Acești biscuiți delicioși sunt o mini-versiune a celebrului cozonac „Stollen”. Cu alte cuvinte, mini-cozonaci cu gust și aromă foarte bogate! Biscuiții trebuie să se odihnească timp de 3 zile — dacă vor supraviețui. Pot fi păstrați până la 3 săptămâni!

INGREDIENTE (pentru 40-45 bucăți):

-135 g de unt (100 g pentru aluat + 35 g pentru uns);

-75 g de zahăr;

-8 g de zahăr vanilat;

-150 g de stafide (sau alte fructe uscate);

-4 linguri de suc de portocale;

-150 g de brânză dulce de vaci;

-300 g de făină c/s;

-2 lingurițe de praf de copt;

-50 g de migdale (sau alte nuci);

-coaja rasă de pe o jumătate de portocală;

-zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Acoperiți stafidele cu apă clocotită și lăsați-le să se opărească timp de 15 minute. Apoi spălați-le foarte bine și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2.Adăugați sucul de portocale în bolul cu stafidele. Amestecați-le și puneți-le deoparte pentru 15 minute, până când vor absorbi tot sucul. Puteți să le amestecați din când în când.

3. Acoperiți migdalele cu apă clocotită și lăsați-le să se opărească timp de 3-4 minute. Scurgeți apa și acoperiți-le încă o dată cu apă fierbinte. Spălați-le și decojiți-le. Uscați-le puțin cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

4.Mărunțiți migdalele cu cuțitul. Amestecați-le cu stafidele.

5.Pregătiți aluatul: adăugați coaja rasă de portocală în zahăr și amestecați foarte bine.

6.Bateți 100 g de unt moale, la temperatura camerei, cu mixerul timp de 3-4 minute. El trebuie să devină albicios și pufos.

7.Adăugați zahărul vanilat și zahărul tos, amestecat cu coaja de portocală, în unt. Mixați foarte bine. La sfârșit adăugați brânza trecută printr-o strecurătoare măruntă. Bateți totul timp de încă un minut.

8.Adăugați o lingură de făină în bolul cu stafidele și migdalele. Amestecați-le și adăugați-le în bolul cu compoziția de unt și brânză. Amestecați foarte bine.

9.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Frământați aluatul. El trebuie să fie dens și nelipicios.

10.Întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de aproximativ 1 cm. Dacă el se va lipi de sucitor, puteți să-l presărați cu puțină făină.

11.Divizați blatul obținut în pătrățele, cu laturile de aproximativ 3 cm.

12.Transferați pătrățelele de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt.

13.Coaceți biscuiții timp de 20-25 minute, până se vor rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 200°С. Dacă veți pregăti mai puțini biscuiți, timpul de coacere va fi mai scurt.

14.Lăsați-i să se răcească timp de 1-2 minute, după care ungeți-i cu unt topit (35 g) și presărați-i din abundență cu zahăr pudră.

15.După ce biscuiții se vor răci complet, transferați-i într-o caserolă. Acoperiți-i cu capacul și lăsați-i să se odihnească pe parcursul a 3 zile.

Biscuiții sunt moi, aromați și delicioși. Dacă îi veți pregăti pentru adulți, puteți să înlocuiți sucul de portocale cu alcool aromat. Preparați-i neapărat! Nu veți regreta!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New