Bomboane de casă, preparate în 5 minute!

Dacă vă plac bomboanele de casă, încercați această rețetă reușită! Ele sunt aspectuoase, aromate și foarte gustoase. Nu lasă pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE:

-120 g de zahăr (5 linguri cu puțin vârf);

-30 g de unt (o lingură);

-25 g de pudră de cacao (5 lingurițe cu vârf);

-50 ml de lapte (3.5 linguri);

-100-120 g de nuci (noi am folosit arahide și nuci);

-60 g de stafide (sau caise uscate, prune uscate, vișine uscate);

-120 g de lapte praf.

Pentru presărat:

-o lingură de fulgi de cocos;

-o lingură de pudră de cacao;

-20-30 g de ciocolată topită (+ 10 g de unt);

-20 g de nuci sau arahide măcinate (noi am folosit un amestec din ele).

Din aceste ingrediente veți obține 27 bomboane cu greutatea a câte 17-20 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți zahărul și pudra de cacao într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați-le bine cu telul, ca să nu rămână cocoloașe.

2.Adăugați laptele. Amestecați până la omogenizare.

3.Puneți compoziția rezultată pe foc mic și, amestecând-o continuu, aduceți-o până la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc.

4.Adăugați untul. Amestecați până când acesta se va topi și se va încorpora complet în compoziție.

5.Turnați compoziția într-un bol adânc. Adăugați treptat laptele praf în ea, amestecând de fiecare dată până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție densă, care se scurge lent de pe spatulă (aproximativ 315 g).

6.Divizați-o în 2 părți inegale: 1/3 și 2/3.

7.Amestecați partea mai mare de compoziție cu nucile prăjite și mărunțite.

8.Amestecați partea mai mică de compoziție cu stafidele spălate, uscate și tăiate în bucățele (dacă sunt tari, acoperiți-le în prealabil cu apă fierbinte și lăsați-le să se opărească pe parcursul a 10-15 minute).

9.Luați câte o linguriță de compoziție de ciocolată cu nuci și modelați o biluță din ea. Pentru ca bomboanele să se modeleze mai ușor și să-și mențină bine forma, lăsați compoziția să se răcească puțin, până va fi caldă.

10.Puteți să lăsați bomboanele ca atare sau să le tăvăliți îndată după modelare prin nuci mărunțite sau fulgi de cocos. Apoi dați-le la frigider pentru minim 20 minute, ca să se întărească. 

11.De asemenea, dacă doriți, puteți să acoperiți bomboanele deja răcite cu ciocolată topită, combinată cu puțin unt. Apoi dați-le iar la frigider până la întărirea ciocolatei.

12.Modelați în mod similar bomboanele din compoziția cu stafide. Datorită acestora, bomboanele sunt mai dulci. De aceea, noi am decis să le tăvălim prin pudră de cacao.

13.Serviți bomboanele cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New