Stratificat, aerat și cu un gust deosebit – tort cu vișine și mac! Nimeni nu va rămâne indiferent!

Un tort aspectuos, delicat, suculent și gustos! Demn de admirația și laudele celor care-l vor savura! Nu ezitați să-l pregătiți, ba mai mult, să salvați rețeta acestuia în colecția dvs. de torturi.

INGREDIENTE:

Pentru crema de ciocolată albă:

– 6 ouă (gălbenușurile);

– 6 linguri de zahar (100 g);

– 4 linguri de amidon de porumb (40 g);

– 500 ml de lapte;

– 100 g de unt;

– 100 g de ciocolată albă;

Pentru blaturile cu mac:

– 6 ouă (albușurile);

– 1 praf de sare;

– 6 linguri de zahar (100 g);

– 3 linguri de făină (40 g) + 1 linguriță de praf de copt;

– 2 linguri de mac;

Pentru crema de vișine:

– 450 g de vișine fără sâmburi (sau fructe de pădure);

– 3 linguri de zahar;

– 2-3 linguri de apă

– 4 linguri de amidon de porumb (40 g) + 100 ml de apă (6 linguri);

Pentru glazură:

– 200 g de ciocolată neagră;

– 200 ml de smântână pentru frișcă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți crema de ciocolată: separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile într-o cratiță împreună cu zahărul tos și amidonul de porumb. Amestecați-le cu un tel până la omogenizare.

2. Turnați laptele și amestecați bine cu telul. Transferați cratița pe foc și gătiți compoziția la foc mediu, până când se va îngroșa.

3. Scoateți cratița de pe foc, adăugați untul tăiat în formă de cubulețe (de temperatura camerei) și ciocolata albă ruptă bucăți. Amestecați crema cu telul, până când se vor topi foarte bine ambele ingrediente.

4. Crema este gata. Transferați-o într-un bol mai încăpător, ca să se răcească mai repede. Apoi acoperiți-o cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

5. Pregătiți blatul cu mac: bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul, până când veți obține un amestec spumos. Adăugați 6 linguri de zahăr, continuând să le mixați până când se va dizolva foarte bine. Măriți viteza mixerului până la cea maximă și mixați până când compoziția își va dubla volumul și va deveni densă și spumoasă.

6. Încorporați făina cu praful de comp și adăugați-le în amestecul de albușuri. Amestecați foarte ușor cu o spatulă. După aceasta încorporați și macul.

7. Tapetați baza a două tăvi detașabile cu hârtie de copt. Împărțiți compoziția de mac în două părți și transferați-o în tăvi. Răspândiți-o uniform cu o spatulă.

*Diametrul tăvilor noastre este de 22 cm.

8. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 30 de minute.

9. Pregătiți crema de vișine: adăugați vișinele și zahărul într-o crăticioară. Turnați 2-3 linguri de apă și puneți cratița pe foc. Amestecați în continuu, până când se va dizolva bine tot zahărul.

10. Încorporați într-un recipient separat amidonul cu apa.

11. Pasați vișinele cu ajutorul unui blender, apoi adăugați amestecul de amidon și gătiți compoziția, până când va începe să se îngroașe.

12. Amplasați blaturile de mac pe o coală de hârtie de copt și ungeți-le cu crema obținută din vișine. Lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei.

13. Asamblați tortul: așezați un inel de patiserie pe platoul de servire și tapetați pereții acestuia cu folie de acetat. Amplasați primul blat de mac uns cu cremă de vișine, turnați jumătate din cantitatea de cremă de ciocolată deasupra și răspândiți-o uniform. Adăugați cel de-al doilea blat cu mac și uns cu cremă de vișine și turnați peste el cea de-a creama răcasă de ciocolată.

14. Pregătiți glazura: adăugați ciocolata neagră ruptă bucăți într-o crăticioară. Turnați smântâna pentru frișcă deasupra și adăugați vasul pe foc, ca să se topească bine ciocolata. Amestecați în continuu.

15. Turnați glazura obținută în calitate de stratul superior al tortului și răspândiți-o uniform. După aceasta, lăsați-l la frigider peste noapte.

16. Scoateți tortul, detașați inelul și folia de acetat, porționați-l și serviți-l cu multă plăcere pe orice masă, fie obișnuită, fie de sărbătoare – pentru că merită toată atenția și laudele celor care-l vor savura!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New