Bulete din cartofi cu mozzarella!

Buletele din cartofi cu mozzarella sunt moi, fine la interior și rumene, crocante la exterior. Într-atât de bune, încât nu lasă pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE:

-450 g de cartofi roșii (cruzi, cu coajă);

-50 g de parmezan;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

Pentru umplutură: 100 g de mozzarella.

Pentru panadă:

-3 ouă;

-50 g de făină;

-200 g de pesmet;

-5 g de boia de ardei dulce (o lingură);

sare, piper negru măcinat — după gust.

Altele: ulei — pentru prăjit.

Din aceste ingrediente veți obține aproximativ 25 bulete.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți piureul de cartofi: curățați cartofii de coajă și puneți-i în apă rece, ca să îndepărtați excesul de amidon din ei.

2.Apoi tăiați-i în bucăți și puneți-i într-o cratiță. Acoperiți-i cu apă rece, ușor sărată și fierbeți-i până vor fi gata.

3.Scoateți cartofii fierți din apă și pisați-i bine cu zdrobitorul pentru piure. Trebuie să obțineți un piure omogen.

4.Adăugați sare, piper negru măcinat după gust și parmezanul dat prin răzătoarea mare în piureul de cartofi. Amestecați.

5.Pregătiți umplutura: tăiați mozzarella în cubulețe cu latura de aproximativ 5 mm. Tapetați-o cu prosoape de hârtie, ca să o uscați.

6.Pregătiți panada: spargeți ouăle într-un bol mic și bateți-le cu furculița până la omogenizare. Puneți făina și pesmetul în două boluri separate. Amestecați pesmetul cu sare, piper negru măcinat după gust și boia de ardei dulce.

7.Modelați buletele: luați câte o lingură de piure de cartofi și modelați o biluță din ea (cu greutatea de circa 16 g). Noi am obținut 25 bulete.

8.Realizați o gaură în mijlocul fiecărei biluțe de cartofi și puneți un cubuleț de mozzarella în ea. Apoi oferiți-i forma inițială.

9.Tăvăliți fiecare biluță prin făină, după care scufundați-o în ouăle bătute și tăvăliți-o prin pesmet. Apoi scufundați-o iarăși în ouăle bătute și tăvăliți-o încă o dată prin pesmet.

10.Puneți buletele pe o farfurie sau tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la frigider până veți încinge uleiul.

11.Turnați o cantitate mare de ulei într-o crăticioară și încălziți-l pe foc moderat până va atinge temperatura de 175°C‌.

12.Prăjiți buletele de cartofi în uleiul încins, timp de aproximativ 4 minute, până se vor rumeni frumos. Aveți grijă să nu le prăjiți prea mult, deoarece mozzarella topită poate sparge stratul de cartofi, exteriorizându-se.

13.Transferați buletele de cartofi pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

14.Presărați-le cu puțină sare și serviți-le cât sunt fierbinți, cu sosul, care vă place!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New