Mini plăcințele pentru orice ocazie: zile de naștere, ca aperitiv pe mesele de sărbătoare sau pentru meniul de zi cu zi!

Plăcințele moi și fine, umplute cu brânză sau cu orice fel de umplutură după gust. Sunt ideale pentru orice ocazie. Pur și simplu rulați rulourile, puneți-le în tavă și tăiați-le, iar în final, veți obține niște mini plăcințele porționate, potrivite pentru o singură mușcătură. Eu le pregătesc foarte des la zilele de naștere ale copiilor sau pur și simplu la cină, cum am făcut-o și astăzi.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 ml de lapte cald;

– 25 g de drojdie proaspătă (sau 7 g de drojdie uscată);

– 1 lingură de zahăr;

– 1 lingură de sare;

– 200 ml de apă;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– aproximativ 700 g de făină;

Pentru umplutură:

– 500 g de brânză sărată;

– 1 albuș de ou;

Pentru ungere:

– 1 gălbenuș de ou;

– 1 lingură de lapte;

– semințe de susan (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: fărâmițați drojdia proaspătă în paharul cu lapte cald, adăugați o lingură de zahăr și amestecați până la omogenizare. Lăsați drojdia să se activeze timp de 10 minute.

2. În bolul pentru frământare, amestecați făina cernută din timp cu sarea. Apoi adăugați compoziția activată de drojdie, apa și o treime din cantitatea de ulei vegetal. Inițial, amestecați aluatul cu spatula, apoi frământați-l pe masă cu mâna, adăugând și uleiul rămas. Aluatul final trebuie să iasă moale și nelipicios.

3. Lucrând pe suprafața de lucru unsă cu ulei, împărțiți bila de aluat în 12 bucățele egale și modelați-le în formă de biluțe. După ce le-ați modelat pe toate, ungeți-le cu ulei și acoperiți-le cu o folie, apoi cu un prosop. Lăsați-le să crească pe masă timp de 30 de minute.

4. Între timp, pregătiți umplutura: amestecați brânza cu albușul de ou. Dacă este nevoie, adăugați și sare. Pur și simplu, brânza noastră este deja sărată.

5. Peste jumătate de oră, luați câte o biluță de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o fâșie ovală, cu lungimea de aproximativ 30 cm. Ungeți-o cu brânză și rulați-o în formă de rulou.

6. Așezați toate rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se ridice timp de 30 de minute.

7. După aceasta, tăiați-le în bucăți porționate, folosind un cuțit pentru pizza. Apoi bateți gălbenușul de ou cu o lingură de lapte și ungeți-le generos cu amestecul obținut. În final, presărați plăcintele cu semințe de susan după gust. Noi le vom presăra și cu puțină sare de mare.

8. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de aproximativ 25 minute, sau până când se vor rumeni.

9. După ce le-ați scos din cuptor, lăsați-le puțin să se răcească, apoi le puteți savura cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New