Cât sunt de gustoase! Datorită acestei rețete, am uitat de pateuri! Le pregătesc la micul dejun în 10 minute!

Aceasta este o rețetă foarte delicioasă de plăcinte cu umplutură de carne tocată, care pot fi pregătite printr-o metodă foarte ușoară, în doar câteva minute. Vă recomandăm cu mare drag să o încercați și dvs. O să fie pe placul întregii familii!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 250 ml de apă;

– 250 ml de lapte;

– 1 linguriță de sare;

– 800 g de făină;

– 1 linguriță de drojdie uscată;

Pentru umplutură:

– 400 g de carne tocată;

– 3 cepe;

– condimente și sare (după gust);

Ingrediente suplimentare:

– 150 g de unt;

– 1 ou.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele și apa într-un vas încăpător. Adăugați sarea și praful de copt și amestecați totul cu o spatulă.

2. După aceasta, adăugați făina cernută din timp. Inițial, amestecați aluatul cu spatula. Apoi treceți la frământatul cu mâna. Acesta trebuie să iasă moale și nelipicios.

3. Puneți aluatul într-o pungă de plastic, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l în bol pe masă, timp de 1 oră.

4. Pregătiți umplutura: amestecați carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, sarea și condimentele, până la omogenizare. În final, împărțiți vizual umplutura în două părți egale.

5. Peste 1 oră, transferați aluatul pe suprafața de lucru. Împărțiți-l în patru bucăți egale și modelați-le în formă de bile. Acoperiți-le cu o folie sau puneți-le într-o pungă de plastic.

6. Presărați masa cu făină. Luați o bilă de aluat și întindeți-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie foarte subțire și rotundă. Presărați-o generos cu făină, împăturiți-o și puneți-o deoparte. Apoi întindeți astfel încă o bilă și ungeți-o cu unt topit.

7. Luați o parte din umplutura de carne și distribuiți-o uniform peste foaia unsă cu unt. Apoi puneți-o deasupra pe cea înfăinată. Ungeți-o și pe ea cu unt topit.

8. Rulați foile într-un rulou compact, în formă de ruladă. Răsuciți-l puțin, apoi rulați-l în formă de spirală. Puneți-o într-o pungă de plastic și dați-o la frigider pentru 20 de minute. Apoi modelați astfel și următoarea plăcintă.

9. Scoateți prima plăcintă din frigider și puneți-o pe o bucată de hârtie de copt. Întindeți-o cu sucitorul într-un blat rotund și plat, apoi ungeți-o cu ou bătut. De asemenea, realizați un desen circular, cu ajutorul dinților unei furculițe.

10. Coaceți plăcinta cu carne în cuptorul preîncălzit până la 170ºC, până când se va rumeni. Apoi coaceți la fel și cea de-a doua plăcintă.

11. Scoateți-le din cuptor și savurați-le la cină cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New