Nu mai fierb ciolanele de porc! Le transform într-un mezel foarte aromat și delicios, pregătit după cea mai simplă rețetă!

Servind pe masa de sărbătoare sau chiar la o cină de zi cu zi un asemenea mezel, toți vor fi tentați să-l încerce. Acesta arată foarte apetisant în secțiune, are o aromă minunată și un gust deosebit de bun. Din două ciolane de porc, noi ne-am asigurat cu șuncă pentru micul dejun pentru o săptămână înainte! Acum, nu va mai trebui să o cumpărăm mereu din comerț. De casă este mai gustoasă!

INGREDIENTE:

– 2 ciolane de porc;

– 3 linguri de muștar franțuzesc;

– 1 lingură de sare;

– 1 lingură de condiment din legume uscate;

– 1 linguriță de chimen;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– 6-7 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și uscați foarte bine ciolanele de porc. După aceasta, îndepărtați-le oasele, încercând să păstrați integritatea șoriciului. Veți obține două blaturi de carne. Străduiți-vă să fie de aceeași mărime.

2. Tăiați carnea de pe șorici cu cuțitul, astfel încât să fie mai ușor de bătut. Apoi acoperiți fiecare ciolan cu o folie alimentară și bateți-le puțin cu ciocanul pentru carne.

3. Pregătiți amestecul de condimente, combinând muștarul franțuzesc cu sarea, condimentul de legume uscate, chimenul, piperul negru măcinat și usturoiul trecut prin presă.

4. Masați ambele blaturi de carne foarte bine cu sosul obținut (doar pe partea cărnoasă).

5. După aceasta, așezați primul blat peste cel de-al doilea și fixați-le împreună cu ață alimentară.

6. Înveliți rulada foarte bine în hârtie de copt, apoi în staniol. Puneți-o pe o tavă.

7. Coaceți mezelul în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 1,5-2 ore.

8. Scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Apoi înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l în frigider peste noapte. Feliați deliciul obținut și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New