Cel mai bun aluat pentru rulade! Am pregătit 3 dintr-o porție și toată familia a rămas sătulă!

Vă prezentăm rețeta unor rulade foarte delicioase și aspectuoase cu umplutură de carne tocată, care nu vor putea lăsa indiferent nici pe un membru al familiei. La aluat se adaugă un ingredient cunoscut de puține gospodine, care îl face să iasă foarte moale și ușor foietat. Vă recomandăm să pregătiți și dvs. această rețetă mega delicioasă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 ml de apă minerală carbogazoasă;

– 10 g de drojdie uscată;

– 10 g de zahăr;

– 80 ml de ulei vegetal;

– 200 g de iaurt natural,

– 850 g de făină;

– 10 g de sare;

Pentru umplutură:

– 3 cepe;

– 400 g de carne tocată;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 lingură de pastă de tomate;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

Ingrediente suplimentare:

– 40 g de unt moale (pentru întinderea aluatului);

– 1 ou (pentru ungere);

– semințe de susan (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa minerală într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și zahărul și amestecați. După aceasta, încorporați uleiul vegetal și iaurtul natural.

2. Cerneți făina în bol și adăugați sarea. Frământați o bilă moale și nelipicioasă de aluat (o puteți face și pe masă).

3. Împărțiți aluatul în 12 bucățele egale și modelați-le pe toate în formă de biluțe. Puneți-le pe un platou presărat cu făină, acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să crească timp de 15 minute.

4. Adăugați câte un cubuleț de unt moale peste fiecare bilă de aluat.

5. Întindeți câte 4 bile în foi subțiri și rotunde (cu degetele) și stratificați fiecare grup pe o farfurie. În final, acoperiți-le cu o folie alimentară și dați-le la frigider pentru 30 de minute.

6. Pregătiți umplutura: tăiați cepele în formă de sferturi de rondele și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când se vor rumeni. După aceasta, adăugați carnea tocată, sare și piper negru măcinat după gust, pasta de tomate și amestecați foarte bine. Pregătiți umplutura pe foc mic, până când va fi gata.

*Noi i-am turnat și jumătate de pahar de apă. O vom prăji până când se va evapora tot lichidul.

7. Scoateți câte un grup de foi de aluat din frigider și întindeți-le pe toate odată într-un blat subțire, de formă dreptunghiulară. Pliați-l în trei părți pe lățime și mai întindeți-l puțin cu sucitorul.

8. Adăugați o linie de umplutură pe centrul acestuia și lipiți marginile aluatului deasupra ei. Modelați astfel toate ruladele și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

9. Ungeți-le cu ou bătut și presărați-le cu semințe de susan. Apoi coaceți ruladele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30-35 minute.

10. Scoateți-le din cuptor, porționați-le și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New