Cel mai rapid și simplu chec fără unt, făină și ouă. Nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Acest chec este foarte simplu, ușor de făcut și, cel mai important, sănătos. Vă asigurăm, gustul și aspectul lui va încânta toată familia, prietenii și bineînțeles pe dvs.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 300 g de dovleac (greutatea dovleacului deja ras);

– 1 lămâie;

– 250 ml de chefir;

– zahăr – 150g (pentru aluat) + 100g (pentru sirop);

– 270 g de griș;

– 2 lingurițe de praf de copt;

Pentru sirop:

– sucul de la o lămâie;

– 120 ml de apă.

*Diametrul formei de copt este de 20 cm.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: Tăiați dovleacul în bucăți și curățați-l de coajă. După aceasta, dați-l prin răzătoarea mică (puteți folosi și un robot de bucătărie).

2. Prin aceeași răzătoare mică, radeți coaja de la o lămâie. Încercați să radeți fără a atinge stratul alb al lămâii, de altfel prăjitura va avea un gust amar.

3. Tăiați lămâia în două bucăți și stoarceți sucul.

4. Într-un bol adânc adăugați dovleacul, chefirul, zahărul tos (în cazul în care dovleacul dvs. nu este destul de dulce, puteți să adăugați mai mult zahăr), grișul, praful de copt și omogenizați compoziția cu ajutorul unei linguri.

5. Adăugați coaja de lămâie și amestecați din nou. Încercați să amestecați ingredientele cât mai repede, astfel încât grișul să nu reușească să se umfle, de altfel, prăjitura va ieși prea uscată.

6. Ungeți forma de copt cu unt sau ulei vegetal de floarea-soarelui. Adăugați compoziția din dovleac și răspândiți-o uniform. Dacă doriți, în acest aluat mai puteți adăuga stafide, alune, sau caise uscate.

7. Coaceți checul timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

8. Pregătiți siropul: încorporați apa, zahărul și sucul de lămâie, puneți la foc mediu și aduceți în punctul de fierbere, amestecând în continuu. Când dă în clocot, scoateți de pe foc.

9. Scoateți checul din cuptor și turnați siropul peste el. Acesta se va îmbiba foarte repede.

10. Lăsați-l un pic să se răcească și-l puteți servi la ceai.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New