Cel mai simplu mod de înrădăcinare a crizantemelor din buchetul primit în dar!

Crizantemele reprezintă un decor extraordinar pentru curte și grădină. Diversitatea soiurilor de crizanteme permite crearea celor mai frumoase design-uri de exterior. Dacă ați primit în dar sau ați văzut crizanteme dintr-un soi neobișnuit în comerț, bucurați-vă! Doar buchetul de crizanteme nu numai vă va răsfăța prin frumusețea sa, ci și vă va permite să obțineți butașii pentru cultivarea unei crizanteme noi în propria voastră grădină.

Mai întâi reînnoiți tăietura din partea inferioară a firului de crizantemă. Apoi tăiați-o în butași, care să prezinte câte 4 muguri.

Dacă există lăstari laterali pe fir, puteți să-i transformați și pe aceștia în butași. Îndepărtați o parte din frunzele de pe fiecare butaș, lăsându-i doar 2-3 frunzulițe.

Substratul neutru, care se găsește în magazinele horticole, se potrivește excelent pentru înrădăcinarea butașilor de crizantemă.

Înainte de plantare scufundați baza fiecărui butaș în apă curată și în soluție de stimulator de înrădăcinare. Și doar după aceasta puneți-i în sol, adâncind aproximativ 1 cm din tulpina lor.

Udați fiecare butaș cu puțină apă și puneți fiecare pahar sau ghiveci într-o pungă cu fermoar.

Puneți butașii într-un loc luminos, dar ferit de razele solare directe (trebuie să fie expuși la raze solare dispersate). Temperatura optimă pentru înrădăcinarea butașilor de crizantemă este 25°C‌.

Peste aproximativ 3 săptămâni butașii vor începe să-și dezvolte sistemul radicular, iar din muguri vor apărea lăstari noi.

Primăvara, când vremea se va încălzi, puteți să transplantați butașii puternici în grădină.

Spor la grădinărit!

New