Pentru ca mușcatele să înflorească pe parcursul întregului an… Iată o soluție simplă!

O metodă într-adevăr magică! Am testat-o și mușcatele noastre ne-au surprins! Niciodată nu le-am văzut înflorind atât de abundent!

Am aflat această rețetă simplă de la o doamnă, care lucrează la grădina botanică. Ne-a povestit-o, când ne-a văzut cum admiram mușcatele de acolo. Nici nu ne-a venit să credem, când ne-a spus că nu folosește îngrășăminte chimice.

Astfel, vrem să vă oferim și vouă rețeta acestui îngrășământ natural!

Mușcatele vor înflori practic pe parcursul întregului an! Ele vor fi verzi, puternice, rezistente la acțiunea razelor solare directe, vor suporta ușor arșița și nu se vor îmbolnăvi.

Ingredientele îngrășământului sunt foarte simple și disponibile:

-2.7 litri de apă;

-100 g de drojdie proaspătă;

-½ pahar de zahăr.

Iată și modul de preparare:

1.Turnați 2.6-2.7 litri de apă stătută, fără clor, într-un borcan de 3 litri.

2.Dizolvați drojdia într-o cantitate mică de apă caldă și adăugați-o în borcan împreună cu zahărul. Amestecați.

3.Acoperiți borcanul cu tifon și puneți-l într-un loc cald. Agitați-i conținutul din când în când. Îngrășământul va fi gata, când se va termina procesul de fermentare.

4.Dizolvați un pahar de îngrășământ în 10 litri de apă stătută. Udați fiecare mușcată cu câte un pahar din soluția obținută — o dată la 2 săptămâni.

Iată rezultatul: 

Este important să cumpărați drojdie calitativă. Drojdia proaspătă pentru aluat nu este cea mai potrivită. Nu luați drojdie uscată. Cea mai bună este drojdia de bere.

În trecut mușcatele se aflau pe pervazurile fiecărei case, iar acum numărul lor s-a redus semnificativ. Multora nu le place mirosul lor specific, alții preferă plantele cu frunze decorative.

De fapt, este chiar folositor să avem mușcate în casă. Uleiurile esențiale eliberate din frunzele lor sunt capabile să creeze o barieră naturală împotriva multor bacterii și virusuri patogene. Mușcatele necesită îngrijiri minime în condiții casnice.

Spor la grădinărit!

New