Cele mai apetisante clătite! Aluat potrivit pentru orice fel de umplutură!

Aceste clătite pufoase au o textură deosebită și se prepară foarte simplu. De asemenea, aluatul dat este potrivit pentru orice fel de umplutură, fapt pe care-l vom dovedi în rețeta de astăzi!

INGREDIENTE:

Pentru 30 de clătite:

Pentru aluat:

– 6 ouă;

– 6 linguri de zahăr;

– 1 linguriță de sare;

– 400 ml de lapte;

– 400 ml de apă clocotită;

– 300 g de făină;

– 6 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutura de carne:

– 350 g de carne tocată (la alegere);

– 1 ceapă;

– 3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare și piper negru măcinat după gust;

– verdeață (mărar, pătrunjel și coriandru);

Pentru umplutura de ouă:

– 2-3 ouă fierte;

– 1 legătură de cozi de ceapă verde;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare și piper negru măcinat după gust;

Pentru umplutura de brânză de vaci:

– 350 g de brânză de vaci de 5% grăsime;

– 3 linguri de zahăr;

– 1 ou;

– 60 g de stafide.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: puneți ouăle, sarea și zahărul într-un bol adânc. Amestecați-le cu telul până când se vor omogeniza. Apoi încorporați o jumătate din cantitatea făinii.

2. Turnați laptele călduț, amestecați bine și adăugați făina rămasă. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

3. Adăugați apa și amestecați, apoi turnați uleiul vegetal (rafinat) și mai amestecați încă o dată.

4. Încingeți tigaia și ungeți-o cu ulei înainte de prăjirea fiecărei clătite. Turnați un strat subțire de aluat pe ea cu ajutorul unui polonic, înclinând-o rapid în diferite direcții. Trebuie să obțineți o clătită subțire. Prăjiți-o la foc mare, pe ambele părți, până când se va rumeni pe ambele părți.

*Noi ne-am ajutat de două tigăi, pentru a grăbi procesul de prăjire.

5. Pregătiți umplutura de carne: pentru aceasta, încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal, adăugați ceapa tocată mărunt și prăjiți-o la foc moderat până când se va rumeni.

6. Adăugați carnea tocată și gătiți-o câteva minute apoi condimentați umplutura cu sare și piper negru după gust. Acoperiți tigaia cu capac și gătiți carnea tocată până când se va evapora tot lichidul (aproximativ 20 de minute). Când va fi gata, să adăugați verdeața tocată mărunt și să o transferați pe o farfurie.

7. Pregătiți umplutura de ouă: tocați mărunt cozile de ceapă și prăjiți-le pe o tigaie încinsă cu ulei. După aceasta, transferați-le pe o farfurie și amestecați-le cu ouăle fierte și tăiate cubulețe mici. Condimentați și această umplutură cu sare și piper negru după gust.

8. Pregătiți umplutura de brânză de vaci: adăugați într-un bol brânza de vaci, stafidele, oul și zahărul și amestecați-le bine cu o furculiță.

9. Luați câte o clătită și adăugați în centrul acesteia câte o lingură cu vârf de umplutură de carne sau ouă. Acoperiți umplutura cu marginea, lângă care este pusă, apoi îndoiți marginile laterale ale clătitei spre interior și rulați-o sub formă de rulou. Amplasați-le pe un platou.

10. Rulați și clătitele cu umplutură de brânză, doar că amplasați-le într-o formă de copt, periată cu puțin unt. Ungeți rulourile de clătite cu gălbenuș de ou și dați-le la cuptorul preîncălzit până la 180°C, să se coacă timp de 15 minute.

Clătitele sunt gata! A rămas doar să le savurați cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New