Chec marmorat — un desert simplu și rapid!

Aspect interesant, gust fin, aromă plăcută!

INGREDIENTE:

-200 g de zahăr;

-180 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-380 g + 15 g de făină;

-2 ouă;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-15 g de pudră de cacao.

Pentru decor:

-100 g de ciocolată;

-nuci prăjite — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle și zahărul cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul câtorva minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă.

2.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică.

3.Adăugați treptat (în 2 etape) 380 g de făină cernută și bicarbonatul de sodiu. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie foarte moale, neted, omogen și ușor lipicios.

4.Divizați aluatul în 2 părți egale. Adăugați 15 g de făină într-una dintre ele și 15 g de pudră de cacao în cealaltă. Frământați-le cu mâinile până vor deveni omogene.

5.Divizați ambele tipuri de aluat în câte 2 părți egale.

6.Întindeți bucățile de aluat sub formă de batoane egale. 

7.Puneți un baton alb și un baton de ciocolată pe suprafața de lucru, lipindu-le unul de altul. Apoi așezați celelalte 2 batoane pe suprafața lor: batonul alb — pe cel de ciocolată, batonul de ciocolată — pe cel alb.

8.Rulați-le împreună pe suprafața de lucru, răsucindu-le periodic sub formă de spirală. Apoi îndoiți batonul obținut în jumătate și continuați să-l rulați în mod similar. Procedați astfel până veți obține aspectul marmorat, care vă mulțumește.

9.După ce veți modela checul, așezați-l pe tava tapetată cu hârtie de copt.

10.Coaceți-l timp de 40-50 minute în cuptorul preîncălzit până la 160°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

11.Lăsați-l să se răcească complet.

12.Topiți ciocolata pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Răspândiți-o pe suprafața checului. Apoi presărați nuci mărunțite pe ea.

13.Așteptați până când ciocolata se va întări.

14.Feliați și serviți checul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New