Cornete din foietaj cu bezea italiană!

Se prepară ușor, dar sunt foarte fine, crocante și gustoase. Pot fi umplute cu orice cremă stabilă. Haideți să le pregătim împreună!

INGREDIENTE:

Pentru aluat (foietaj):

-200 g de unt;

-80 ml de apă;

-un gălbenuș de ou;

-2 lingurițe de oțet 9%;

-un praf de sare;

-300 g de făină.

Toate ingredientele trebuie să fie foarte reci!

Pentru bezeaua italiană:

-2 albușuri de ouă (75 g);

-150 g de zahăr;

-50 ml de apă fierbinte; 

-un praf de sare de lămâie;

-un praf de sare.

Altele:

-un gălbenuș de ou + 2 lingurițe de apă (pentru ungerea cornetelor înainte de coacere);

-zahăr tos — după gust (pentru presărarea cornetelor înainte de coacere);

-zahăr pudră — pentru decor.

Noi am pregătit cornetele cu ajutorul a 15 forme conice, cu lungimea de 14 cm și diametrul bazei de 2.5 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați până la omogenizare apa rece, gălbenușul de ou, un praf de sare și oțetul. Puneți compoziția rezultată în frigider.

2.Puneți făina cernută și untul foarte rece sau chiar ușor congelat, tăiat în cubulețe, în vasul de la blender. Amestecați-le puțin cu spatula, după care pasați-le cu blenderul până se vor transforma într-un aluat nisipos, destul de uscat.

3.Adăugați compoziția de apă și gălbenuș. Pasați încă o dată aluatul, în reprize scurte, până se va aduna sub formă de bulgărași. Dacă vi se pare că este prea uscat, mai adăugați 1-2 linguri de apă rece în el.

4.Transferați aluatul pe suprafața de lucru și adunați-l sub formă de bilă. Nu-l frământați, deoarece el nu trebuie să devină omogen.

5.Apoi oferiți-i forma de paralelipiped și tăvăliți-l prin făină. Puneți-l într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru minim 2 ore.

6.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți foietajul într-un blat pătrat, cu latura de 38-39 cm și grosimea de 2.5-3 mm. 

7.Uniformizați-i marginile cu ajutorul unui cuțit obișnuit sau pentru aluat.

8.Divizați blatul de foietaj în 15 fâșii egale, cu lățimea de aproximativ 2.5 cm.

9.Luați fiecare fâșie de aluat și întindeți-o puțin cu mâinile (în direcție longitudinală), având grijă să nu o rupeți. Apoi rulați-o pe con, începând de la baza lui: mai întâi acoperiți drept baza conului cu ea, iar apoi așezați-o oblic, suprapunând puțin straturile, ca să obțineți un cornet integru. La sfârșit lipiți-i bine capătul de con.

10.Așezați viitoarele cornete pe tava tapetată cu hârtie de copt, punându-le cu „cusătura” în jos, ca să nu se desfacă în timpul coacerii. Presați-le ușor, ca să se lipească „cusătura” încă mai bine.

11.Ungeți cornetele cu gălbenușul combinat cu 2 lingurițe de apă, folosind pensula. Dacă doriți puteți să le presărați cu zahăr.

12.Coaceți cornetele timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌.

13.Lăsați-le să se răcească, după care scoateți-le de pe formele conice. Rotiți-le ușor, ca să le separați.

14.Pregătiți bezeaua italiană: puneți zahărul și apa fierbinte într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați-le foarte bine. Apoi încălziți siropul pe foc moderat, până va ajunge la punctul de fierbere, fără să-l amestecați energic, ca să evitați lipirea cristalelor de zahăr de pereții crăticioarei.

15.Apoi reduceți focul până la mic și adunați spuma formată pe suprafața siropului. Adăugați un praf de sare de lămâie în el. Amestecați și continuați să-l fierbeți până va ajunge la temperatura de 118-120°C‌.

16.Între timp începeți să bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul pornit la viteză mare. Trebuie să le mixați până la apariția vârfurilor moi.

17.După aceasta, fără să reduceți viteza și mixând continuu, turnați în jet subțire siropul fierbinte în spuma de albușuri. Continuați să o bateți până se va răci complet și va deveni stabilă (trebuie să apară vârfurile ascuțite, persistente). În timpul mixării ar fi bine să curățați o dată pereții bolului cu spatula și să ridicați totul de pe fundul lui, ca să evitați rămânerea cristalelor de sirop prin bezeaua finală.

18.Umpleți conurile cu bezeaua obținută: din ambele părți, folosind poșul și duze cu diametrul potrivit. 

19.La sfârșit aplicați puțină bezea sub formă de spirală la baza cornetelor, ca să le decorați (tot cu poșul și o duză zimțată).

20.Dacă doriți, puteți să le presărați cu zahăr pudră.

21.Serviți cornetele cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New