Chifle coapte pe tigaie, cu topping de usturoi și verdeață!

Chiflele pot fi preparate și pe tigaie! Sunt moi, pufoase, aromate și delicioase!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-250 ml de apă caldă;

-o lingură de zahăr;

-20 g de drojdie proaspătă sau 7-8 g de drojdie uscată;

-o linguriță de sare;

-aproximativ 350 g de făină (+ 50 g — pentru modelat);

-aproximativ 30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Pentru topping:

-3 căței de usturoi;

-verdeață — după gust;

-2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-o linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați apa caldă într-un bol adânc. Adăugați zahărul, sarea și drojdia fărâmițată. Amestecați foarte bine.

2.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați aluatul cu ajutorul telului, iar apoi frământați-l manual pe parcursul a 3-4 minute, ungându-vă mâinile cu ulei. Aluatul trebuie fie foarte moale și lipicios (putem spune semilichid).

3.Ungeți suprafața aluatului și pereții bolului cu ulei. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 30-50 minute într-un loc cald.

4.Transferați aluatul pe masa presărată cu făină și tăvăliți-l bine prin ea, modelându-l sub formă de bilă.

5.Divizați aluatul în 8 bucăți egale. Modelați-le sub formă de biluțe și așezați-le circumferențial pe o tigaie cu suprafață antiaderentă, uscată și rece. 

6.Acoperiți-le cu un bol și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 15 minute.

7.Așezați tigaia pe focul minim. Acoperiți-o cu un bol termorezistent și coaceți chiflele pe parcursul a 15 minute. Veți observa cum ele își vor mări semnificativ volumul.

8.Acoperiți chiflele cu o bucată de hârtie de copt (dacă nu sunteți siguri de calitatea ei, ungeți-o cu ulei) și răsturnați-le pe o farfurie. Așezați-le înapoi în tigaie cu tot cu hârtia de copt și acoperiți-le cu bolul. Coaceți-le timp de încă 5-7 minute, dar orientați-vă după caracteristicile plitei dumneavoastră: puteți să ridicați cu grijă chiflele, ca să verificați dacă s-au copt bine.

9.Între timp pregătiți topping-ul: amestecați verdeața mărunțită, usturoiul tocat mărunt sau trecut prin presa de usturoi, sarea și uleiul.

10.După ce chiflele vor fi gata, îndepărtați hârtia de copt de sub ele. Ungeți-le cu topping-ul pregătit și acoperiți-le cu un capac. Lăsați-le să se pătrundă pe parcursul a 5-7 minute.

11.Apoi transferați-le pe o farfurie. Nu le lăsați până la răcire pe tigaie, deoarece se umezesc de la condens.

12.Serviți chiflele în ziua, în care le-ați pregătit, pentru că ele se întăresc în următoarea zi! Nouă ne place să le mâncăm cu supă sau ciorbă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New