Chifle pufoase după rețeta japoneză!

Chiflele ”Hokkaido” sunt pur și simplu fantastice! Deosebit de fine, iar aluatul aerat și pufos, de se topește în gură. Fără îndoială, vă recomandăm să încercați această rețetă japoneză!

INGREDIENTE:

Pentru amestec fiert de făină:

-20 gr de făină;

-100 ml de apă.

Pentru aluat:

-260 ml de lapte;

-60 gr de zahăr;

-20 gr de drojdie proaspătă sau 1 linguriță de drojdie uscată;

-50 gr de amestec fiert de făină;

-1/2 linguriță de sare;

-500 gr de făină;

-50 gr de unt;

-1 ou – pentru uns.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți amestecul fiert de făină. Puneți făina în tigaie, turnați apa, apoi amestecați totul continuu, la foc mic, până la omogenizare. Fierbeți compoziția timp de 3-4 minute, până se îngroașă. La final, trebuie să obțineți un amestec omogen și cleios.

2.Cântăriți compoziția obținută și folosiți doar 50 gr.

3.Pregătiți aluatul. Turnați laptele cald într-un vas, adăugați zahăr și drojdie mărunțită. Amestecați și lăsați pentru 4-5 minute, cât să se activeze drojdia.

4.Apoi adăugați 50 gr de compoziție fiartă și amestecați, până la omogenizare.

5.Adăugați treptat făina și amestecați aluatul. Când va avea consistența smântânei fermentate dense, adăugați sare și amestecați.

6.Continuați să încorporați făina și frământați un aluat moale.

7.La final, adăugați untul moale și frământați, astfel încât untul să se încorporeze complet în aluat. În total, sunt necesare 7-8 minute de frământare. Dacă e nevoie, înfăinați blatul de lucru.

8.Puneți aluatul în vas, îl acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați la dospit pentru 1-1,5 ore, până își dublează volumul.

9.Lucrați puțin aluatul și îl împărțiți în 10-12 bucăți egale. Le rotunjiți, le acoperiți cu folie alimentară și le lăsați pentru 15 minute.

10.Presărați blatul de lucru cu puțină făină, apoi întindeți fiecare bilă de aluat într-un oval și îl împăturiți în felul următor: îndoiți spre mijloc părțile laterale, rulați un rulou si lipiți marginile. Astfel chiflele vor fi fine și stratificate.

11.Transferați chiflele în forma tapetată cu hârtie de copt, le acoperiți cu folie alimentară și le lăsați să se odihnească încă timp de 20-30 de minute.

12.Ungeți chiflele cu ou bătut cu furculița și le coaceți la cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 20-25 de minute.

Lăsați chiflele să se răcorească, apoi le scoateți din formă. Sunt atât de gustoase – pufoase ca un nor. Trebuie să le încercați măcar o dată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New