Chifle cu cremă de vanilie. Pufoase și savuroase!

Dacă vă plac copturile cu cremă în interior, încercați neapărat această rețetă interesantă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-500 ml de lapte;

-120 g de zahăr;

-10 g de drojdie uscată;

-2 ouă;

-100 g de unt;

-900-1000 g de făină.

Pentru cremă:

-un ou;

-400 ml de lapte;

-3 linguri de amidon de porumb sau făină;

-120 g de zahăr;

-8 g de zahăr vanilat;

-100 g de unt moale.

Altele:

-puțin ulei rafinat de floarea-soarelui — pentru modelat;

-un gălbenuș + o linguriță de lapte — pentru ungerea chiflelor înainte de coacere;

-semințe de floarea-soarelui (prăjite), nuci prăjite și mărunțite sau ciocolată rasă — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați zahărul, drojdia uscată și 4 linguri de făină cernută. Amestecați foarte bine.

2.Lăsați plămădeala să dospească timp de 15 minute într-un loc cald, acoperindu-o cu un capac. 

3.Apoi adăugați ouăle. Amestecați.

4.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale — nu-l îmbibați cu prea multă făină!

5.După ce aluatul va absorbi toată făina, încorporați treptat (în 2-3 etape) untul topit și răcit în el. Frământați-l foarte bine, până va deveni omogen și nelipicios.

6.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 1.5 ore într-un loc cald.

7.Între timp pregătiți crema: puneți oul, zahărul tos, zahărul vanilat și amidonul de porumb într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.

8.Apoi adăugați treptat laptele fierbinte, amestecând continuu cu telul, ca să nu rămână cocoloașe și să nu se coaguleze oul.

9.Turnați compoziția obținută într-o crăticioară cu fundul gros (în care ați încălzit anterior laptele) și puneți-o pe foc mic. Amestecând continuu, fierbeți-o până se va îngroșa și vor apărea primele bule de clocotire.

10.Transferați crema obținută într-un bol curat și uscat. Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

11.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză mare: pe parcursul a 4-5 minute, până devine pufos și albicios.

12.Apoi încorporați treptat (câte 1-2 linguri) crema fiartă în el, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

13.Modelați chiflele: frământați ușor aluatul dospit, după care divizați-l în bucățele egale (noi l-am divizat în 18 bucățele). Modelați-le sub formă de biluțe.

14.Lucrând pe masa și cu mâinile unse cu ulei, întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă, cu grosimea de 8-10 mm. Apoi ungeți-i puțin suprafața cu ulei și  îndoiți-o în jumătate.

15.Așezați preparatele obținute pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 15 minute.

16.Apoi ungeți-le cu un gălbenuș combinat cu o linguriță de lapte, folosind pensula de silicon.

17.Coaceți chiflele până vor fi gata în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Lăsați-le să se răcească.

18.După aceasta umpleți chiflele cu cremă, folosind un poș și aplicându-o sub formă de linii.

19.Dacă doriți, puteți să tăvăliți suprafața cremei prin semințe de floarea-soarelui, nuci mărunțite sau ciocolată rasă.

20.Serviți chiflele cu cremă de vanilie și bucurați-vă de gustul lor minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New