Chifle simple și pufoase cu semințe de susan! Un deliciu pe placul tuturor!

Astăzi vă propunem să pregătiți niște chifle aerate și gustoase cu semințe de susan. Se potrivesc de minune cu o cană de ceai sau lapte la micul dejun.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 250 ml de lapte cald;

– 150 ml de apă caldă;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea soarelui;

– 1 pachețel de 11 g de drojdie uscată;

– 1 praf de sare;

– 2 linguri de zahăr;

– 2 albușuri de ou;

– 5 pahare de făină (paharul nostru are 250 ml);

Pentru ungerea aluatului:

– 50 g de unt;

– 2 gălbenușuri;

Pentru decor:

– semințe de susan.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați laptele cald, apa, uleiul vegetal, albușurile de ou, sarea, zahărul și drojdia uscată într-un bol. Amestecați ingredientele cu o furculiță, până când se vor omogeniza. Apoi adăugați făina cernută și frământați aluatul timp de aproximativ 10 minute. Acoperiți bolul cu un capac sau o folie alimentară și lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 40 de minute într-un loc cald. Acesta trebuie să-și dubleze volumul.

2. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și divizați-l în 12 părți egale. Modelați-le în formă de bile.

3. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o într-o foaie de formă ovală (cu grosimea de 3-4 mm). Periați-o cu unt, apoi efectuați tăieturi în centrul acesteia, fără să-i depășiți marginile. După aceasta rulați foaia în formă de rulou. Uniți-i capetele împreună, astfel încât să obțineți o chiflă inelară.

4. Amplasați chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-le cu o folie alimentară și lăsați-le să se „odihnească” timp de 20 de minute.

5. Ungeți-le cu gălbenușul bătut de ou, apoi presărați-le cu semințe de susan și dați-le în cuptorul preîncălzit până la 200°C să se coacă timp de 20-25 minute, sau până când se vor rumeni frumos.

Veți obține niște chifle aerate, aromate și foarte gustoase! Serviți-le cu plăcere alături de un pahar de lapte sau o cană de ceai!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New