Ciolan de porc la cuptor – șoric rumen, ușor crocant, carnea fragedă și aromată!

O rețetă ideală de ciolan la cuptor, care iese suculent și aromat în interior, datorită marinadei condimentate, cu un șorici crocant și glazurat în exterior, datorat sosului de miere, soia și muștar. Dintr-o bucată simplă de carne de porc, veți obține un deliciu irezistibil de apetisant pentru orice ocazie, fie pentru o sărbătoare cu invitați, fie pentru o cină copioasă, organizată pentru membrii familiei. Vă recomandăm cu drag să încercați această rețetă. Este simplă, însă oferă un rezultat nemaipomenit de gustos!

INGREDIENTE:

– 1 ciolan de porc de 2 kg;

Pentru marinadă:

– 3 linguri de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– 20 ml de oțet de 9%;

– 30 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru sos:

– 3 linguri de sos de soia;

– 1 lingură de muștar;

– 2 linguri de miere.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine ciolanul de porc sub un jet de apă caldă și radeți șoriciul cu un cuțit, în caz de necesitate. Uscați-l cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2. Luați un cuțit mare de bucătărie și înfigeți partea cărnoasă de lângă os cu el. Străduiți-vă să o faceți cât mai adânc, deoarece acest lucru va facilita pătrunderea marinadei în carne.

3. Pregătiți marinada: turnați oțetul și uleiul vegetal într-un bol adânc. Adăugați sarea și piperul negru măcinat și amestecați bine cu o lingură.

4. Așezați ciolanul pe o tavă spațioasă, astfel încât să vă fie mai comod să-l ungeți cu marinada obținută. Încercați să turnați cu o lingură și în inciziile pe care le-ați făcut cu cuțitul, apoi masați-l bine peste tot.

5. Tapetați o tavă mai mare cu câteva fâșii de hârtie de copt, așezați ciolanul în centrul acestora și înveliți-l bine în hârtie. După aceasta, înveliți-l și în câteva fâșii de staniol. Străduiți-vă să-l înfășurați cât mai strâns, ca să nu rămână mult aer sub hârtie.

6. Dați tava la cuptor și coaceți carnea timp de 2 ore la temperatura de 200°C.

7. Peste două ore, scoateți ciolanul din cuptor și despachetați-l.

8. Pregătiți sosul: turnați sosul de soia într-un bol adânc. Adăugați mierea și muștarul și amestecați ingredientele până la omogenizare.

9.Ungeți generos bucata de carne cu sosul obținut, folosind o perie de silicon.

10. Lăsați carnea descoperită și mai coaceți-o timp de 30 de minute la aceeași temperatură, până când va prinde o crustă aurie.

11. Ciolanul este gata! Transferați-l pe un tocător și lăsați-l un pic să se răcească. După aceasta, îl puteți dezosa sau tăia cu ajutorul unui cuțit și servi cu multă plăcere alături de o garnitură de cartofi copți sau salata dvs. preferată.

Carnea a ieșit foarte gustoasă, aromată și suculentă, datorită faptului că a fost înfășurată în staniol, care nu i-a permis să se usuce prea tare, ci să se coacă în propriul suc.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New