Cipici reliefați tricotați cu două andrele. Fără cusături în plus.

Model realizat pentru mărimea 37-38.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fire de tricotat;

– andrele nr.3,5;

– o croșetă.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 31 ochiuri pe andrele și lucrați 21 rânduri din ochiuri pe față.

2. Împărțiți ochiurile în 3 părți (11 ochiuri pentru călcâi și câte 10 ochiuri din ambele părți) și lucrați un ochi ridicat, 9 ochiuri pe față, următoarele două ochiuri le lucrați împreună pe dos, urmate de încă 10 ochiuri pe față și 2 ochiuri împreună pe dos, ochiul de margine se lucrează pe dos. Întoarceți lucrarea, montați un ochi ridicat, urmat de încă 9 ochiuri pe față și 2 ochiuri lucrate împreună pe față. Întoarceți lucrarea, montați un ochi ridicat, urmat de încă 9 ochiuri pe față. Următoarele două ochiuri le lucrați împreună pe față. Continuați să tricotați în acest mod până când veți rămâne cu 11 ochiuri pe andrea.

3. Montați câte 10 ochiuri pe părțile laterale, folosind croșeta. Veți obține 31 ochiuri.

4. Continuați să tricotați 27 rânduri formate din ochiuri pe față.

5. Următoarele rânduri vor fi de scădere a ochiurilor. Astfel, lucrați 1 ochi pe față, următoarele 2 ochiuri le lucrați împreună pe față, 25 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună pe față și ochiul de margine pe dos. Veți obține 29 ochiuri.

6. Ochi ridicat, toate ochiurile pe față, ochiul de margine. Continuați să lucrați astfel până când veți rămâne cu 13 ochiuri pe andrea.

7. Montați câte 20 de ochiuri pe părțile laterale, folosind andreaua dreaptă. Întoarceți lucrarea.

8. Începeți să tricotați modelul reliefat care constă dintr-un raport de 11 ochiuri+ 2 ochiuri de margine:

Primul rând: *2 ochiuri pe dos, jeteu, 2 ochiuri lucrate împreună pe față, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 2 ochiuri lucrate împreună pe față, jeteu, 2 ochiuri pe dos*.

Rândul 2-4: *2 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi ridicat (cu firul de tricotat în fața lucrării), 1 ochi pe față, 2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față*.

Rândul 3: *2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 2 ochiri pe față, 2 ochiuri pe dos*.

În continuare, se repetă rândul 1-4.

9. După ce ați tricotat modelul reliefat și ați rămas doar cu 15 ochiuri pe andrea, montați încă 4 rânduri cu ochiuri pe față și încheiați rândul.

10. Tricotați în mod similar și celălalt cipic.

Spor la treabă!

New