Un model de tricotat „cu crenguțe”- foarte atrăgător și ușor!

Un model extraordinar pe ambele părți. Pe partea din față este reliefat, iar pe cea din dos este plat, ceea ce îl face să fie potrivit pentru tricotarea eșarfelor, puloverelor, bluzelor și a cardiganelor.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-fire de tricotat;

-andrele.

PAȘII DE URMAT:

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Montați un număr de ochiuri egal cu 8 + 3 ochiuri de simetrie și 2 ochiuri de margine.

Noi am montat 2 rapoarte = 25 ochiuri.

Rândul de bază: lucrați un ochi ridicat, *1 ochi pe dos din spatele ochiului, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos din spatele ochiului, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos din spatele ochiului, 3 ochiuri pe față*. Repetați acest raport încă o dată. Ochiul de margine se lucrează pe dos.

Rândul 1: *1 ochi pe față din spatele ochiului, 1 ochi pe față obișnuit (din fața ochiului), 1 ochi pe față din spatele ochiului, 1 ochi pe dos. Acum urmează să încrucișați următoarele trei ochiuri înclinate în dreapta. Pentru aceasta, introduceți andreaua dreaptă în cel de-al treilea ochi de pe andreaua stângă, scoateți primele 3 ochiuri de pe andrea. Îmbrăcați-le pe primele două înapoi, iar cel de-al treilea – deasupra acestora. Acum montați 1 ochi pe față din spatele ochiului, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față din spatele ochiului și 3 ochiuri pe dos*. Repetați acest raport încă o dată.

Rândul 2: *1 ochi pe dos din spatele ochiului, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos din spatele ochiului, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos din spatele ochiului, 3 ochiuri pe față*. Repetați acest raport încă o dată. Ochiul de margine se lucrează pe dos.

Rândul 3: *1 ochi pe față din spatele ochiului, 1 ochi pe față obișnuit (din fața ochiului), 1 ochi pe față din spatele ochiului, 3 ochiuri pe față. Acum urmează să încrucișați următoarele trei ochiuri înclinate în stânga. Introduceți andreaua dreaptă în ultimele 2 ochiuri din cele 3 pe care trebuie să le încrucișați. Faceți acest lucru din spatele ochiurilor. Scoateți cele 3 ochiuri de pe andrea, îmbrăcați primul ochi pe andrea, apoi pe următoarele 2 ochiuri. Acum montați 1 ochi pe față din spatele ochiului, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față din spatele ochiului și 1 ochi pe dos*.

Rândul 4: *1 ochi pe dos din spatele ochiului, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos din spatele ochiului, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos din spatele ochiului, 3 ochiuri pe față*.

În continuare, repetați rândurile 1-4.

Mult spor!

New