Un model francez de tricotare cu două andrele! Potrivit pentru pulovere și căciuli!

Vă prezentăm încă un model elegant de tricotare a căciulilor, puloverelor și, de ce nu, a altor articole la dorință. Raportul acestui desen constituie din 8 ochiuri lățime și 12 rânduri înălțime.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fir de tricotat;

– andrele.

MOD DE LUCRU:

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Raportul modelului constă din 8+ 4 ochiuri de simetrie + 2 ochiuri de margine.

Noi am montat 1 raport = 14 ochiuri.

Montați 14 ochiuri pe andrele.

Rândul 1: *4 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos. Urmează să tricotați 2 ochiuri încrucișate spre stânga. Pentru aceasta, introduceți andreaua dreaptă în cel de-al doilea ochi de pe andreaua stângă (prin spatele ochiului), scoateți ambele ochiuri de pe andrea, îmbrăcați-l înapoi pe cel de-al doilea, apoi pe primul și tricotați ambele ochiuri pe față. 1 ochi pe dos, 4 ochiuri pe față*.

Rândul 2: *4 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față. Urmează să încrucișați 2 ochiuri pe dos. Pentru aceasta, săriți peste primul ochi și tricotați-l pe cel de-al doilea pe dos, fără să-l scoateți de pe andrea, apoi pe primul (în același mod) și abia acum scoateți buclele de pe andrea. 1 ochi pe față, 4 ochiuri pe dos*.

Rândurile 3 și 5: Repetați rândul 1.

Rândurile 4 și 6: Repetați rândul 2.

Rândul 7: *1 ochi pe dos. Urmează să tricotați 2 ochiuri încrucișate spre stânga (ca și în primul rând). 1 ochi pe dos, 4 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 2 ochiuri încrucișate spre stânga*.

Rândul 8: *1 ochi pe față, 2 ochiuri încrucișate pe dos (ca și în cel de-al doilea rând), 1 ochi pe față, 4 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 2 ochiuri încrucișate pe dos.

Rândul 9 și 11: Repetați rândul 7.

Rândurile 10 și 12: Repetați rândul 8.

În continuare, repetați rândurile 1-12, până când veți obține înălțimea dorită.

Spor la treabă!

New