Cipici tricotați, dintr-o singură bucată!

Tricotarea cipicilor este o ocupație foarte captivantă. În doar 2-3 ore puteți să obțineți o pereche completă. Iar variantele de combinare a modelelor și culorilor firelor sunt surprinzător de numeroase.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o pereche de andrele (drepte sau circulare);

-2 fire de culori diferite (aveți nevoie de 80-100 g de fir pentru o pereche de cipici cu mărimea 37);

-un ac pentru coaserea articolelor tricotate și croșetate;

-un foarfece;

-o croșetă (opțional).

Pentru ca explicațiile să fie mai simple, vom indica culorile utilizate de noi (puteți alege orice culori vă plac). Noi am tricotat cipici cu mărimea 37-38.

MOD DE LUCRU:

1.Cipicul stâng: montați 70 ochiuri pe andrele, folosind firul mov.

2.Tricotați primele 4 rânduri în punct leneș (toate ochiurile pe față).

3.Adăugați firul verde și lucrați 2 rânduri în punct leneș cu el. Apoi lucrați alternant câte 2 rânduri mov și 2 rânduri verzi (de 3 ori) până veți obține 4 fâșii verzi. La sfârșitul acestui proces veți avea 18 rânduri tricotate.

4.Rândurile 19-37: tricotați-le cu firul mov în punct leneș.

5.Rândul 38: reduceți 13 ochiuri, după care lucrați-le pe celelalte în punct leneș.

6.Rândurile 39-48: se lucrează în punct leneș.

7.Închideți lucrarea.

8.Coaseți cipicul: îndoiți porțiunea mai îngustă a cipicului, astfel încât să apropiați cele 2 vârfuri, care delimitează regiunea, de unde s-au redus ochiurile. Folosind acul și firul mov, uniți marginile dintre ele.

9.Apoi apropiați în continuare marginea laterală a porțiunii înguste a cipicului de marginea superioară a porțiunii mai late și uniți-le prin coasere, fără să strângeți tare firul: sutura trebuie să fie destul de largă.

10.După aceasta îndoiți porțiunea mai lată a cipicului spre interiorul lui, potrivindu-o la nivelul marginii superioare și continuați coaserea la nivelul ei. La sfârșit înnodați și tăiați firul.

11.După ce veți termina de cusut marginile respective, uniți prin coasere marginea laterală a porțiunii mai late, pe care ați îndoit-o spre interior și marginea inferioară a porțiunii înguste, pe care ați ridicat-o în poziție verticală în timpul coaserii celorlalte margini. Începeți coaserea de la nivelul marginii deja cusute.

În timpul coaserii străduiți-vă să obțineți suturi îngrijite și regulate, pentru ca cipicii să arate bine pe față.

12.Întoarceți cipicul obținut pe față și, dacă este necesar, coaseți încă puțin vârful din capătul ultimii suturi. Apoi înnodați ața și tăiați-o. 

Bineînțeles, dacă doriți, puteți să ascundeți și să fixați firele rămase cu croșeta, ca să obțineți un cipic mai rezistent (dacă ele sunt foarte lungi, tăiați excesul cu foarfecele).

13.Cipicul drept: se lucrează după aceeași schemă, dar asimetric — nu reduceți 13 ochiuri din rândul 38, ci din rândul 39, pe dos.

14.Spălați cipicii obținuți, lăsați-i să se usuce, după care purtați-i cu multă plăcere!

Spor la treabă!

New