Cipici tricotați simpli, fără cusătură pe talpă. Un dar pentru cei dragi, confecționat într-o singură seară!

Se tricotează ușor, în doar câteva ore. Sunt simpatici și confortabili!

Mărimea cipicilor este 37-38.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat Alize Lanagold Classic (240 m/100 g);

-andrele nr. 4.

MOD DE LUCRU:

1.Montați 44 ochiuri pe andrele.

2.Rândurile 1-36: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe față și doar ultimul ochi pe dos (în punct leneș). Trebuie să obțineți un dreptunghi cu lățimea de 10-11 cm. Dacă este necesar, mai lucrați câteva rânduri după această schemă.

3.Rândul 37: 1 ochi ridicat, restul ochiurilor pe față, transferând lucrul pe andrele circulare. Uniți primul și ultimul ochi. Începând cu următorul rând, lucrul va fi circular.

4.Rândul 38: toate ochiurile pe față.

5.Rândul 39: toate ochiurile pe dos.

6.Rândurile 40-59: repetați alternant rândurile 38 și 39.

7.Puneți câte un marcator de plastic după primele 11 ochiuri și înainte de ultimele 11 ochiuri de pe andrele.

8.Rândul 60: toate ochiurile pe față, realizând reduceri înainte și după marcatoare. Înainte de marcator răsuciți 2 ochiuri, după care lucrați-le împreună pe față pe stânga (în spatele lucrului). Iar după marcator se lucrează 2 ochiuri împreună pe față pe dreapta (în fața lucrului).

9.Rândul 61: toate ochiurile pe dos.

10.Rândurile 62-69: repetați alternant rândurile 60 și 61. Astfel veți reduce 20 ochiuri și vor rămâne 24 ochiuri pe andrele.

11.Apoi continuați să realizați reduceri similare în fiecare rând (și cele pe față, și cele pe dos) până când vor rămâne 4 ochiuri pe andrele.

12.Tăiați firul și treceți-l prin ochiurile rămase. Strângeți-l foarte bine și fixați-l pe dosul lucrului.

13.Coaseți călcâiul cipicului.

14.Procedând similar, tricotați al doilea cipic.

Ca să tricotați cipici de altă mărime, măsurați cu centimetrul de croitorie lungimea dintre proeminențele osoase de la nivelul gleznei, trecând peste talpă. Adăugați câte 2-3 cm de fiecare parte (porțiunile viitorului cipic de deasupra gleznei). Lungimea respectivă se înmulțește la densitatea lucrului: astfel se află numărul de ochiuri, care trebuie montat pe andrele.

Spor la treabă!

New