Ciuperci Champignon marinate în 5 minute!

Pregătim ciupercile Champignon marinate pentru fiecare masă festivă! Sunt mult mai gustoase decât cele din comerț. Se prepară ușor și rapid. Le servim în calitate de aperitiv!

INGREDIENTE:

-500 g de ciuperci Champignon;

-50 ml de ulei (noi am folosit ulei de măsline);

-50 ml de apă;

-50 ml de oțet de mere sau vin;

-2 lingurițe de zahăr;

-2 lingurițe de sare;

-8 căței de usturoi;

-3 foi de dafin;

-1-2 lingurițe de boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați pielița de pe suprafața pălăriilor ciupercilor Champignon. Dacă ele sunt mici, pur și simplu spălați-le sub jetul de apă rece.

2.Lăsați ciupercile mici ca atare, iar cele mari trebuie tăiate în sferturi longitudinale.

3.Tocați mărunt usturoiul.

4.Pregătiți marinada: turnați apa, oțetul și uleiul într-un bol. Adăugați sarea, zahărul, boabele de piper negru, foile de dafin, rupte în bucățele și usturoiul mărunțit. Amestecați foarte bine.

5.Puneți ciupercile într-o cratiță potrivită. Turnați marinada peste ele.

6.Așezați cratița pe foc moderat. Fierbeți ciupercile în marinadă timp de aproximativ 5 minute din momentul clocotirii, amestecând periodic.

Inițial veți avea impresia că marinada este prea puțină. Dar nu vă îngrijorați: ciupercile își vor elibera sucul în timpul încălzirii.

7.Lăsați ciupercile marinate să se răcească. Dacă le veți transfera în borcane cu tot cu marinadă și le veți acoperi cu capace curate, puteți să le păstrați la frigider până la 2 săptămâni.

8.Ciupercile marinate pot fi servite îndată după răcire!

De asemenea, puteți să le adăugați în salate sau să le serviți cu piure de cartofi, cu carne etc. Încercați neapărat să le pregătiți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New