Cornulețe cu brânză dulce de vaci și gem — simple, fine și delicioase. Pur și simplu se topesc în gură!

Cornulețe simple, dar foarte, foarte gustoase și aromate!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-300 g de brânză dulce de vaci;

-300 g de făină;

-un ou;

-250 g de unt;

-15 g de zahăr vanilat;

-o linguriță de praf de copt;

-un praf de sare.

Pentru umplutură: gem de fructe (noi am folosit gem de mere).

Altele: zahăr pudră — pentru decor.

Noi am pregătit cornulețe din 3 porții de aluat.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți făina cernută împreună cu praful de copt într-un bol adânc. Scufundând untul foarte rece (ținut în prealabil la congelator) în ea, dați-l prin răzătoarea mare. Amestecați repede, astfel încât să obțineți un aluat sfărâmicios, neomogen.

2.Adăugați brânza dulce de vaci. Amestecați.

3.Adăugați ouăle bătute cu furculița, în care ați încorporat un praf de sare și zahărul vanilat. Frământați rapid aluatul, ca să nu reușească untul din compoziția lui să se topească. El trebuie să devină fin, moale, nelipicios și cât de cât omogen.

4.Divizați aluatul obținut în 2 părți egale (noi l-am împărțit în 7 bucăți, deoarece am pregătit o porție triplă de aluat). Înveliți-le în folie alimentară și dați-le la frigider pentru minim 60 minute (puteți să le țineți la frigider până la 2 zile).

5.Modelați cornulețele: lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă și subțire, cu grosimea de circa 2-3 mm. Uniformizați-i marginile cu ajutorul unei forme rotunde sau ochiometric.

6.Tăiați foaia de aluat în 24 sectoare.

7.Întindeți câte puțin gem pe jumătate din suprafața fiecărui sector, începând de la baza lui. Apoi rulați-l sub formă de rulou — de la bază spre vârf: inițial mai compact (în porțiunea cu gem), după care mai liber.

8.Puneți cornulețele pe tava tapetată cu hârtie de copt, așezându-le cu „cusătura” în jos și lăsând câte puțin spațiu liber între ele.

9.Coaceți-le timp de 17-20 minute, până vor deveni aurii, în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

10.Lăsați-le să se răcească complet, după care presărați-le cu zahăr pudră.

11.Serviți cornulețele cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New