Cornuri moi și pufoase de casă, care pot fi umplute după bunul plac! Această rețetă de aluat este foarte reușită! Puțini o cunosc!

Rețetă simplă și ușoară de aluat pentru niște cornuri foarte moi, pufoase și delicioase cu unt, care pot fi umplute cu orice fel de umplutură. Pot fi pregătite la micul dejun sau la prânz. Voi fi apreciate de toți!

INGREDIENTE:

– 200 ml de lapte călduț;

– 1 lingură de zahăr;

– 40-50 g de drojdie proaspătă;

– 250 g de margarină;

– 500 g de făină;

– 1 lingură de sare;

– 300 ml de apă călduță;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Ingrediente suplimentare:

– 1 gălbenuș de ou (pentru ungere);

– semințe de susan (opțional).

*Puteți opta pentru orice fel de umplutură.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele călduț într-un castron. Adăugați zahărul și drojdia fărâmițată. Amestecați totul cu ajutorul unui tel, până la omogenizare. Lăsați compoziția să se activeze timp de 10 minute.

2. Între timp, puneți margarina în congelator.

3. Adăugați 500 g de făină și 1 lingură de sare într-un bol adânc. Amestecați. După aceasta, turnați compoziția de drojdie, apa și o treime din cantitatea de ulei. Amestecați ingredientele cu o spatulă.

4. Adăugați treptat făina rămasă și amestecați aluatul până când va începe să se adune într-o bilă, apoi începeți să-l frământați cu mâna. Spre final, adăugați uleiul rămas. Trebuie să obțineți o textură moale și nelipicioasă.

5. Acoperiți bolul cu un prosop curat de bucătărie sau cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească la cald timp de 1 oră.

6. După ce și-a dublat volumul, transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și frământați-l un pic, pentru a îndepărta toate bulele de aer din el. Apoi întindeți-l cu sucitorul într-un blat de formă dreptunghiulară.

7. Dați toată margarina prin răzătoarea cu găuri mari direct peste el, rulați-l în formă de rulou și tăiați-l în cinci bucăți egale.

8. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă și subțire, pe care va trebui să o tăiați cu cuțitul pentru pizza în opt sectoare.

9. Adăugați umplutura aleasă pe marginea scurtă și rulați fiecare sector în formă de cornuleț. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să crească timp de 30 de minute.

10. După aceasta, ungeți cornulețele cu un gălbenuș bătut de ou și presărați-le cu semințe de susan, dacă doriți. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 25-30 de minute.

11. Scoateți deliciul obținut din cuptor și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New