Coș pentru rufe — practic și simpatic. Confecționat fără cusut și împletit!

Un coș de rufe, original și încăpător, poate fi atât un organizator practic, cât și un element decorativ. Este remarcabil faptul că nu trebuie să știți să coaseți sau să împletiți, ca să-l creați. De asemenea, dimensiunile lui pot fi diferite. Acestea pot fi calculate la început, în funcție de cantitatea de material disponibil. Înălțimea, lățimea și chiar și forma coșului pot fi diferite. În același timp confecționarea și manipularea coșului obținut rămân neschimbate.

AVEȚI NEVOIE DE:

-carton gofrat pentru împachetat;

-cutter, foarfece;

-șnur răsucit din iută;

-ac mare și ață groasă;

-material pentru căptușeală;

-4 roți pentru mobilă;

-pistol de lipit cu silicon cald.

MOD DE LUCRU:

Determinând înălțimea viitorului coș, tăiați o bucată de carton, cu înălțimea corespunzătoare, pentru confecționarea lui. Lungimea lui trebuie să corespundă cu perimetrul. În timpul tăierii este necesar să luați în considerație faptul că gofrajul trebuie să fie orientat de-a lungul articolului. Aveți nevoie de 2 cercuri din carton pentru confecționarea fundului și capacului. Diametrul lor trebuie să fie puțin mai mare decât diametrul cilindrului din carton. 

După ce veți tăia bucata mai mare de carton, rulați-o îndoind simultan gofrele (în direcție longitudinală).

Datorită îndoiturilor realizate, cartonul poate fi rulat ușor sub formă de cilindru îngrijit. Apropiați marginile lui, lipiți-le între ele și lăsați-le să se usuce.

Apoi aplicați un strat de lipici pe marginea inferioară a cilindrului și lipiți un cerc din carton de ea, presându-l bine.

După ce fundul se va lipi bine de cilindru, tăiați marginile lui excesive cu ajutorul unui cutter obișnuit. Luați șnurul și începeți să-l rulați pe cilindru, lipindu-l de suprafața lui: începeți de la marginea inferioară.

Continuați să rulați șnurul, realizând buclă după buclă. În mijlocul lucrării nu este obligatoriu să adăugați lipici peste tot: este suficient să fixați șnurul pe alocuri. Procedați astfel până când veți acoperi complet suprafața cilindrului. Ajungând la ultima buclă, faceți o încheiere lină. În acest scop despletiți șnurul și îndepărtați o parte din firele lui.

Singurul element, care trebuie împletit, este reprezentat de mânere. Acest lucru poate fi realizat după principiul croșetării lanțului cu croșeta sau după cum se împletește cosița obișnuită. Înălțimea mânerelor poate varia. Ca să fie fixate bine, trebuie să le coaseți cu ajutorul unui ac mare și al unui fir gros. La exterior cusăturile pot fi ascunse sub șnur, iar la interior ele nu vor fi vizibile după ce coșul va fi completat de căptușeală.

Completați fundul cu roțile pentru mobilă, ca să asigurați mobilitatea coșului.

Uniformizați marginile cercului de carton, din care veți confecționa capacul. Este important ca el să nu depășească vizibil marginile coșului.

Decupați o bucată dintr-un material potrivit sau autocolant, care să fie puțin mai mare decât capacul. Acoperiți una dintre fețele capacului cu aceasta, după care îndoiți-o peste el și lipiți-i marginile de fața lui opusă.

Confecționați un mâner dintr-o bucățică de șnur și lipiți-l exact în mijlocul capacului (pe fața neacoperită).

Aplicați cu generozitate lipici pe suprafața capacului, după care acoperiți-l cu șnur, rulându-l circular și începând din mijloc.

Știind dimensiunile coșului, confecționarea căptușelii nu este complicată. Este suficient să tăiați o bucată de material, similară cu bucata de carton pentru cilindru, dar luând în calcul și tivurile. Tăiați încă o bucată de material, corespunzătoare fundului coșului: de asemenea, luați în calcul tivurile. După aceasta trebuie doar să lipiți cercul de material de marginile inferioare ale dreptunghiului de material, iar apoi să uniți și marginile lungi ale acestuia. Dacă doriți, puteți să uniți aceste elemente cu ajutorul mașinii de cusut.

Căptușiți coșul cu sacul obținut, așezându-l cu „cusăturile” spre pereții lui. La sfârșit îndoiți-i marginile și lipiți-le de marginile superioare ale coșului.

Coșul este gata! Puteți să-l folosiți pentru depozitarea prosoapelor, cearceafurilor sau rufelor, care urmează să fie călcate.

Spor la treabă!

New