Costițe de porc la cuptor într-o marinadă deosebită! Mai gustoase decât frigăruile!

Rumene, apetisante, aromate și potrivit de picante! Carnea iese suculentă și se separă singură de oase! Se prepară ușor și, cel mai important, rezultatul este întotdeauna reușit!

INGREDIENTE:

– 1 kg de costițe de porc;

– sare după gust;

Pentru marinadă:

– 1 linguriță de usturoi granulat;

– 1 jumătate de linguriță de nucșoară;

– 1 jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute;

– 1 linguriță de piper negru măcinat;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– sucul de la o jumătate de lămâie;

Pentru sos:

– 3 linguri ulei de măsline;

– 3 linguri de ketchup;

– sos de ardei iute;

– 1 linguriță de miere.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți marinada: adăugați într-un recipient usturoiul granulat, nucșoara, piperul negru, fulgii de ardei iute și boiaua de ardei dulce. Amestecați condimentele apoi adăugați sucul de la o jumătate de lămâie și amestecați bine încă o dată.

2. Spălați bine costițele și uscați-le cu un prosop de hârtie. Îndepărtați-i pielița albă de deasupra.

3. Asezonați costițele cu sare pe ambele părți și frecați bine carnea cu ea. Apoi periați-le generos cu marinada obținută, de asemenea, pe ambele părți. Transferați costițele într-un vas încăpător, acoperiți-le cu o folie alimentară și dați-le la frigider să se marineze timp de 2 ore.

4. Așezați costițele de porc pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le timp de 1 oră în cuptorul preîncălzit până la 160°C.

5. Scoateți tava, întoarceți costițele pe partea opusă, măriți temperatura până la 170°C și mai coaceți-le timp de 35 minute.

6. Pregătiți sosul: adăugați uleiul de măsline, ketchup-ul, sosul de ardei iute și mierea într-un recipient micuț și amestecați-le bine cu o lingură.

7. Scoateți costițele din cuptor, periați-le pe o parte cu o treime din sosul obținut și mai coaceți-le timp de 15 minute la temperatura de 170°C, astfel încât să se rumenească bine.

8. Scoateți tava, întoarceți carnea și ungeți-o și pe partea cealaltă cu sos. Mai coaceți-o timp de 10-12 minute la aceeași temperatură.

9. După aceasta, mai periați costițele încă o dată cu sosul rămas și lăsați-le în cuptorul stins timp de 10 minute. Apoi transferați-le pe un platou și serviți-le cu garnitura, care vă place!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New