Cremă cu gust de înghețată (preparată cu lapte și unt)!

De obicei, această cremă delicioasă, fină și aerată, al cărei gust seamănă mult cu cel al înghețatei, se prepară cu smântână pentru frișcă. Dar astăzi noi vrem să vă propunem încă o variantă reușită, pregătită cu unt și lapte, care este mai stabilă și foarte potrivită atât pentru ungerea sau umplerea deserturilor, cât și pentru decorarea lor (eclere, brioșe, rulade de pandișpan, torturi, croissante etc.). Ea se gătește ușor și destul de rapid, iar gustul ei este la fel de bun!

INGREDIENTE:

-500 ml de lapte;

-2 ouă;

-150 g de zahăr (6 linguri pline);

-60 g de amidon de porumb (3 linguri pline);

-200 g de unt;

-15 g de zahăr vanilat (3 lingurițe; sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți ouăle, zahărul și amidonul într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați o parte din lapte. Amestecați până la omogenizare.

3.Adăugați laptele rămas. Amestecați foarte bine.

4.Puneți crăticioara pe foc moderat. Amestecând continuu cu spatula, încălziți compoziția obținută până va începe să se îngroașe. 

5.Apoi reduceți focul până la minim și schimbați spatula pe tel. Amestecând în permanență, aduceți compoziția până la punctul de fierbere (ea va căpăta consistența pudingului). Fierbeți-o timp de încă 1-2 minute și luați-o de pe foc.

6.Puneți crăticioara cu crema obținută într-un vas cu apă rece ca gheața (eventual cu cuburi de gheață). Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, amestecându-o foarte frecvent, ca să nu i se usuce suprafața.

Dacă vreți să pregătiți în prealabil crema fiartă și să o uniți cu untul mai târziu, atunci trebuie să o acoperiți cu folie alimentară (astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei) și să o dați la frigider după răcire. În acest caz scoateți din timp untul și crema fiartă din frigider, pentru ca ele să se încălzească până la temperatura camerei.

7.Bateți untul moale (la temperatura camerei) și zahărul vanilat cu mixerul pornit la viteză mare pe parcursul a 2-3 minute, până când untul va deveni albicios și pufos.

8.Bateți crema fiartă (la temperatura camerei) cu mixerul până va deveni iarăși moale, fină și omogenă.

9.Încorporați treptat (câte o lingură) crema fiartă în untul bătut, amestecând de fiecare dată până la omogenizare cu ajutorul mixerului pornit la viteză mare. Este important ca crema fiartă și untul să aibă aceeași temperatură (temperatura camerei), ca să nu se taie.

10.Dacă asamblați tortul într-un inel sau vreți să umpleți croissantele, eclerele etc., puteți să folosiți crema îndată. Doar priviți cât este de fină și pufoasă!

11.Dacă asamblați tortul fără inel sau urmează să decorați un desert, înainte de a utiliza crema, dați-o la frigider pentru aproximativ 60 minute. Înainte de aplicare amestecați-o foarte bine.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New