Crema de brânză „Philadelphia” — pentru creme și cheesecake-uri. Simplă și ieftină!

Se prepară ușor, din ingrediente disponibile și iese de 3 ori mai ieftină decât cremele de brânză din comerț. Gustul și textura ei nu sunt mai prejos decât ale acestora! Ea este moale, fină, păstoasă și stabilă. Poate fi folosită pentru prepararea deserturilor și preparatelor sărate.

INGREDIENTE:

-400 g de smântână fermentată min. 20% (cât mai proaspătă, ca să nu fie foarte acră);

-350 g de iaurt grecesc 10%;

-3 g de sare;

-2 g de bicarbonat de sodiu.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați foarte bine smântâna fermentată cu sarea și bicarbonatul de sodiu (ultimul neutralizează aciditatea smântânii).

2.Adăugați iaurtul grecesc. Amestecați până la omogenizare cu ajutorul telului sau spatulei.

3.Transferați compoziția rezultată într-o strecurătoare măruntă, așezată pe un bol adânc și tapetată cu 4 straturi de tifon.

4.Acoperiți-o cu tifonul. Apoi așezați o farfurie și o greutate de 800-1000 g pe suprafața ei. Dați-o la frigider pentru 12-15 ore, până se va scurge tot zerul din ea.

5.Apoi îndepărtați greutatea de pe suprafața ei și transferați-o într-un bol.

6.Din ingredientele indicate mai sus noi am obținut 404 g de cremă de brânză și 200 ml de zer (puteți să-l folosiți la prepararea produselor de patiserie sau clătitelor).

7.Păstrați crema de brânză la frigider, acoperind-o cu folie alimentară sau punând-o într-o caserolă. Termenul ei de valabilitate coincide cu cel al smântânii și iaurtului.

Bineînțeles, puteți să diversificați gustul cremei de brânză cu diverse adaosuri și să o folosiți pentru prepararea sandwich-urilor sau altor delicii sărate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New