Cremă mătăsoasă, cu gust uimitor — ideală pentru orice torturi și prăjituri!

Crema preparată după această rețetă este fină și delicioasă. Nouă ne place să o folosim pentru ungerea blaturilor tortului „Napoleon”, dar poate fi utilizată pentru ungerea sau umplerea oricăror deserturi!

INGREDIENTE:

-400 g de lapte condensat;

-1 litru de apă clocotită;

-50 g de amidon de porumb;

-50 g de făină;

-4 ouă;

-200 g de unt moale;

-50-100 g de zahăr pudră;

-un praf de sare;

-0.5-1 linguriță de extract de vanilie.

MOD DE PREPARARE:

1.Combinați făina și amidonul de porumb într-un bol adânc. Adăugați ouăle și amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Amestecați laptele condensat și apa clocotită într-o cratiță cu fundul gros. Amestecând continuu, adăugați un praf de sare și compoziția de ouă.

3.Puneți cratița pe foc mic-moderat și, amestecând continuu, fierbeți crema până se va îngroșa și va atinge punctul de fierbere. Cum numai veți observa apariția primelor bule de clocotire, luați-o de pe foc.

4.După ce crema se va răci puțin, acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-o la frigider pentru 30 minute.

5.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză mare până va deveni pufos și albicios. Adăugați zahărul pudră în el și mixați până la omogenizare.

6.Adăugați extractul de vanilie.

7.Încorporați treptat (câte o lingură) crema fiartă în untul bătut, mixând de fiecare dată până la omogenizare. După ce veți combina jumătate din ea cu untul, puteți să transferați crema cu unt în cratița cu crema fiartă, care a mai rămas și să mixați totul până la omogenizare.

8.Crema delicioasă, fină și aromată este gata!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New