Cremă simplă, care iese de fiecare dată!

Fină, aromată și delicioasă! Potrivită pentru prepararea torturilor, tartelor și prăjiturilor!

INGREDIENTE:

-120 g de zahăr;

-2 gălbenușuri de ouă mari;

-300 ml de lapte;

-40 g de făină sau amidon de porumb (2.5 linguri);

-90 g de unt 82.5% (la temperatura camerei);

-8 g de zahăr vanilat sau pastă de vanilie (8 g);

-un praf de sare.

Crema obținută din ingredientele de mai sus este suficientă pentru asamblarea unui tort din 2 blaturi de pandișpan, cu diametrul de 24 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați gălbenușurile cu o cantitate mică de lapte (din cantitatea totală), folosind telul.

2.Turnați restul laptelui într-o crăticioară cu fundul gros și încălziți-l până va ajunge aproape de punctul de fierbere, amestecându-l periodic.

3.Între timp amestecați făina sau amidonul cu zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare. Adăugați-le în compoziția de gălbenușuri și amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

4.Când laptele va ajunge aproape de punctul de fierbere, luați-l de pe foc și turnați-l în jet subțire în compoziția de gălbenușuri și zahăr, amestecând continuu.

5.Transferați compoziția rezultată în crăticioara, în care ați încălzit laptele. Amestecând continuu, fierbeți-o pe foc moderat până va începe să se îngroașe. Apoi reduceți focul până la minim și continuați să o fierbeți până la apariția primelor bule de clocotire.

6.Luați crema de pe foc. Adăugați untul moale în ea. Amestecați până la omogenizare.

7.Transferați crema într-un bol uscat. Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-o la frigider pentru 2-3 ore. După răcire ea va deveni mai groasă și mai stabilă.

8.Folosiți crema pentru prepararea unui tort sau a altui desert!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New