Cu ce puteți să curățați sertarul mașinii de spălat rufe de resturile de detergent și murdărie?!

Iată câteva metode simple, cu ajutorul cărora puteți să curățați ușor sertarul mașinii de spălat rufe:

1. PEROXIDUL DE HIDROGEN (APA OXIGENATĂ)

Turnați apa oxigenată într-o sticlă de plastic. Adăugați săpun dat prin răzătoare și bicarbonat de sodiu. Amestecați foarte bine, ca să se dizolve săpunul. Puneți sertarul mașinii de spălat rufe într-un lighean și aplicați soluția obținută pe suprafața lui. Repetați procedura o dată la 5-10 minute. Peste 30 minute ștergeți sertarul cu un burete umed. Puteți să folosiți peria pentru petele deosebit de persistente.

2. BICARBONATUL DE SODIU

Luați jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu și tot atâta apă. Amestecați-le cu lingura. Turnați soluția rezultată în sertarul mașinii de spălat rufe și lăsați-o să acționeze pe parcursul a 10 minute. Apoi frecați sertarul cu buretele și spălați-l sub jetul de apă.

3. BICARBONATUL DE SODIU ȘI OȚETUL

Scoateți sertarul din mașina de spălat rufe. Presărați-l cu bicarbonat de sodiu și turnați oțet deasupra lui. Substanțele respective vor intra repede în reacție — lucrați cu grijă, ca să nu suferiți arsuri tegumentare. Apoi frecați foarte bine pereții sertarului cu ajutorul unei perii și spălați-l sub jetul de apă.

4. SAREA DE LĂMÂIE

Puneți 2-3 linguri de sare de lămâie în compartimentul pentru detergent din sertarul mașinii de spălat rufe. Porniți un ciclu „gol” de spălare la temperatura de 60°C‌. După aplicarea acestei metode rămâne o ușoară aromă de lămâie după spălare. Un bonus plăcut!

5. OȚETUL

Amestecați 250 ml de oțet de masă 9% și 1 litru de apă fierbinte într-un lighean. Puneți sertarul mașinii de spălat rufe în soluția obținută și lăsați-l să se înmoaie peste noapte. Apoi îndepărtați murdăria și depunerile calcaroase cu buretele.

Pe lângă aceste metode simple, dar eficiente, puteți să folosiți prafuri sau geluri speciale. Ele pot fi găsite în orice magazin cu obiecte de uz casnic. Dar, după cum arată practica, soluțiile populare sunt suficiente. Cel mai important este să fie utilizate corect.

Sertarul mașinii de spălat rufe trebuie îngrijit cu regularitate. Spălați-l cu apă curată și uscați-l cu ajutorul unei cârpe curate după fiecare spălare. Nu-l închideți îndată — lăsați-l deschis până se va usca complet. Aceste recomandări vă vor ajuta să mențineți o curățenie impecabilă a mașinii de spălat rufe. Ea vă va servi mulți ani, iar rufele spălate în ea vor fi mereu curate și proaspete. Succes!

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

New