Cum poate fi lărgită încălțămintea în condiții casnice? Câteva idei practice!

Iar vouă vi s-a întâmplat să cumpărați încălțămintea și apoi să înțelegeți că ea vă este cam mică? Ca să scăpați de disconfortul cauzat de încălțămintea strâmtă, trebuie să realizați una dintre următoarele proceduri. Astăzi echipa noastră vă va povesti despre cum puteți lărgi încălțările în condiții casnice!

Veți avea posibilitatea să lărgiți încălțămintea chiar și cu 2 mărimi. Există diverse situații, care ne determină să o lărgim: de exemplu, ea s-a strâmtat după ploaie sau lungimea ei este ideală, iar lățimea este prea mică, ceea ce determină presiune pe picioare. O altă problemă frecventă: pantofii ne plac foarte mult, dar nu ni se potrivesc ca mărime și trebuie lărgiți puțin. Încălțările din piele naturală se întind foarte ușor, iar cu cele din alte materiale nu este chiar atât de simplu. Pielea ecologică poate fi lărgită cu maxim jumătate de mărime.

Iată metodele:

1. CU AJUTORUL SPIRTULUI

Înmuiați foarte bine un tampon de vată sau o cârpă în spirt. Apoi frecați cu el/ea locurile, în care încălțămintea trebuie lărgită. Apoi încălcați-o și purtați-o până când alcoolul se va evapora complet.

2. CU AJUTORUL OȚETULUI

Dar luați în considerație concentrația lui: ea nu trebuie să fie mai mare de 3%. Și puteți să prelucrați încălțămintea doar în interior.

3. APA FIERBINTE

Dacă este înmuiată în apă fierbinte, încălțămintea se lărgește ușor. Clocotiți apa, după care turnați-o în încălțăminte și vărsați-o îndată. Apoi îmbrăcați o pereche de șosete foarte groase și încălțați-vă cu încălțămintea, care trebuie lărgită. Purtați-o timp de 20-30 minute. Nu este prea confortabil, dar rezultatul merită tot efortul depus. După aceasta uscați încălțămintea. Nu uitați să scoateți branțurile, ca să nu-și reducă dimensiunile.

4. CONGELAREA

Puneți pungi de plastic în fiecare încălțare și umpleți-le cu apă. Apoi dați-le la congelator pentru 24 ore. Scoateți-le din congelator și dezghețați-le la temperatură înaltă. Uscați-le și măsurați-le: dacă încă nu vi se potrivesc, repetați toată procedura. Dar nu aplicați această metodă pe încălțămintea cu tălpi subțiri, precum mocasinii sau tenișii. De asemenea, încălțămintea lăcuită se poate crăpa: nu uitați de acest aspect!

5. ABURIREA

Țineți încălțămintea, care trebuie lărgită, deasupra aburilor. Apoi încălțați-o și purtați-o puțin. Dacă vreți să obțineți un rezultat semnificativ, îmbrăcați o pereche de șosete voluminoase.

Există multe metode, care vă pot ajuta să lărgiți încălțămintea, dar folosiți-le doar pe cele verificate. Dacă veți testa una nouă pe o pereche de încălțări scumpe, vă puteți ciocni de neplăceri mari. Vă dorim tot ce este mai bun și ca sfaturile noastre să vă ajute să aveți doar încălțăminte confortabilă!

New