Cum pot fi curățate rapid, fără bătăi de cap, grătarele de la aragaz?!

De obicei, nu ne mai ajunge timp să curățăm cum trebuie grătarele de la aragaz, lăsând această sarcină pentru „mai târziu”. Dar, din fericire, există o metodă, care poate ușura semnificativ această procedură neplăcută! Nu va trebui să folosiți buretele de sârmă și să depuneți mult efort! Grătarele pur și simplu se pun într-o pungă de plastic, se stropesc cu amoniac, se leagă punga… și voila!..

AVEȚI NEVOIE DE:

-3 pungi mari de plastic (groase, noi, fără găuri);

-scotch;

-5 linguri de amoniac lichid;

-mănuși de menaj;

-un burete + o periuță de dinți;

-soluție de spălat vasele.

MOD DE LUCRU:

1.Înainte de a începe procedura de curățare, deschideți geamurile din bucătărie și puneți-vă mănușile de menaj, ca să vă protejați căile aeriene și pielea mâinilor.

2.Puneți grătarele într-o pungă de plastic. Turnați rapid amoniacul peste ele, folosind o lingură.

3.Legați îndată punga. Puneți-o încă în 2 pungi, sigilându-le pe acestea cu scotch.

4.Lăsați murdăria de pe grătare să interacționeze cu amoniacul pe parcursul unei nopți, punându-le pe balcon sau pe verandă. 

Amoniacul este un compus foarte volatil. De aceea, ar fi mai bine să lăsați punga cu el și grătarele într-un loc bine aerisit.

5.Apoi scoateți grătarele din pungi și frecați-le bine cu buretele umed și îmbibat cu soluție de spălat vasele. Puteți să folosiți o periuță veche de dinți pentru curățarea locurilor greu accesibile.

6.Limpeziți grătarele sub jetul de apă rece. Uscați-le și așezați-le pe aragaz.

Spor la treabă!

New