Nu mai cumpărați pungi în magazine! Vă prezentăm o alternativă frumoasă și practică!

2, 3, 5 lei pentru o pungă – parcă nu pare mult, dar dacă vom socoti câți bani cheltuim anual pe ceva de care ne-am putea lipsi cu ușurință, rezultatul ne poate pune pe gânduri! Și asta fără să luăm în considerație problemele legate de ecologie și de reciclarea plasticului, care sunt și așa foarte actuale. E timpul să creăm ceva la îndemână și reutilizabil. Astfel, dacă aveți o bucată de tul vechi care zace undeva prin casă, atunci vă vom ajuta să confecționați o pungă, care va fi invidiată de toți cei din magazin! Cu toate acestea, puteți folosi orice alt fel de material.

Luați o pungă de plastic și tăiați aderențele din laturi și bază, apoi desfaceți-o. Îndoiți stofa în jumătate și așezați punga desfăcută deasupra, astfel încât mânerele să se afle pe linia pliului. Tăiați bucata de material după forma pungii, lăsând un spațiu de câțiva centimetri pentru cusături.

Dacă folosiți o stofă foarte subțire și doriți ca viitoarea pungă de cumpărături să fie cât mai rezistentă, vă recomandăm să o faceți dublă. Pentru a face acest lucru, desfaceți piesa decupată, așezați-o cu fața în sus pe o altă bucată de material, fixați cele două straturi împreună și, folosind piesa finită ca șablon, tăiați-o și pe cea de-a doua.

Efectuați o cusătură circulară în jurul deschiderii interioare. Coaseți un ochi dintr-un elastic pe una dintre părți. Încrestați marginea cusăturii la colțuri și întoarceți piesa de lucru pe față. Călcați-o cu fierul de călcat peste cusătură. Apoi efectuați încă o cusătură aproape de margine în jurul deschiderii interioare de pe față.

Pentru a coase părțile laterale și mânerele, rulați o margine a pungii pe lungime până la cealaltă margine. Înfășurați țesătura rulată cu cealaltă margine, prindeți cusăturile împreună și coaseți-le. Crestați marginile cusăturii. Apoi întoarceți lucrarea pe dos. Procedați la fel cu cealaltă parte. După ce o veți călca, coaseți-o încă o dată de-a lungul laturilor pe față, aproape de margine.

Pliați părțile laterale și toartele pungii așa cum erau și cele ale pungii din plastic. Efectuați o cusătură de fixare peste ele.

Acum împăturiți lucrarea în jumătate cu fața spre interior și coaseți-o de-a lungul marginilor laterale. Întoarceți-o pe față. Pliurile trebuie să fie în interior (așa cum erau și cele ale pungii de plastic). Decupați marginile în exces, capsați și coaseți și partea de jos. Cusătura trebuie să fie în exterior. Apoi întoarceți din nou punga pe dos, călcați-o și coaseți-o din nou de-a lungul bazei pentru a ascunde tăietura deschisă.

Asta e tot – punga este gata de utilizare! Dacă doriți, puteți acoperi ochiul de elastic cu o etichetă. Punga, rulată și prinsă cu elastic este foarte ușoară și nu ocupă mult spațiu. Este foarte practică!

Spor la treabă!

New