Cum puteți să recunoașteți ouăle artificiale și să vă protejați familia de acest produs chimic?!

PROCESUL, DIN CARE A FOST EXCLUSĂ GĂINA.

Astfel, falsul este într-atât de detaliat, încât practic nu poate fi deosebit de original. Chinezii confecționează chiar și membrana subțire, care acoperă fața interioară a cojii. Totul arată într-atât de autentic, încât oamenii de rând nici nu pot presupune că acesta este un produs absolut contrafăcut.

Etapa 1 — gălbenușul. Aici, în nucleul vitaminelor și mineralelor, se naște viața. Dar chiar și aici, scuturând eprubeta, chinezul încalcă rânduiala lumii. Într-un amestec chimic special se adaugă colorant galben. Apoi lichidul se toarnă într-o formă specială, în care el adoptă aspectul de bilă.

Etapa 2 — pelicula de protecție. Gălbenușul artificial se pune în carbonat de potasiu. Astfel apare pelicula de protecție. Datorită ei, gălbenușul nu se răspândește.

Etapa 3 — albușul. Scufundând gălbenușul în forma nr. 3, în care s-a turnat o soluție specială, „creatorii chinezi” obțin albușul artificial.

Etapa 4 — coaja. După cum v-ați dat seama, și ea este artificială. Învelișul tare este confecționat dintr-o soluție de carbonat de potasiu, gips și parafină.

Etapa 5 — uscarea. Dacă oul a fost făcut de un adevărat maestru chinez al falsificării, după uscare el nu poate fi deosebit de oul adevărat.

Iar acum cel mai important aspect: de ce se fac asemenea lucruri, dacă există furaje, găini și oameni, care pot să le îngrijească? Inițial acesta era un experiment, care odată cu trecerea timpului s-a transformat într-o afacere cu venituri mari.

Costul unui ou fals este egal cu până la 25% din prețul unui ou adevărat. Chinezii își vând produsele contrafăcute puțin mai ieftin, cererea crește, venitul se mărește, găinile nu sunt necesare. Doar că suferă din această cauză toți oamenii, care au avut „fericirea” de a cumpăra asemenea produse.

FALSUL POATE FI RECUNOSCUT?

Da, doar dacă îl veți compara cu un ou adevărat. Oul falsificat este prea ideal: lucios, neted, se sparge mai greu, iar după spargere gălbenușul și albușul se amestecă în câteva secunde.

După ce este ținut la frigider pe parcursul câtorva ore, oul fals fiert începe să se învinețească. Gălbenușul lui are o textură de jeleu și nu se fărâmițează deloc, iar albușul se crapă repede în câteva părți. În ceea ce privește gustul, nu prea există diferențe…

În prezent asemenea ouă sunt populare în țara producătorului. Având în vedere faptul că numărul locuitorilor ei crește cu fiecare zi, produsul contrafăcut și ieftin permite hrănirea mai multor oameni cu bani mai puțini. Dar care este garanția că peste câțiva ani aceste ouă „minunate” nu vor ajunge și în magazinele noastre? Distribuiți aceste informații prietenilor voștri! Permiteți-le să afle despre nivelul, la care au ajuns tehnologiile contemporane.

Aveți grijă de dumneavoastră!

New