Cum se decongelează rapid carnea, fără să i se afecteze calitatea?!

Bineînțeles, cel mai bine ar fi să decongelați carnea după metoda clasică: să o puneți în frigider și să o lăsați să se dezghețe lent, pe parcursul a aproximativ 12 ore. Dar dacă aveți nevoie să o decongelați rapid, puteți să folosiți una dintre aceste metode: cu ajutorul orezului sau cu ajutorul oțetului și apei. Alegeți-o pe cea care vi se potrivește!

Dacă sunteți tentați să folosiți cuptorul cu microunde pentru dezghețarea cărnii, vă putem arăta ce rezultat veți obține: stratul superficial al bucății de carne se va prepara, iar interiorul ei va rămâne congelat.

1. DECONGELAREA CĂRNII CU AJUTORUL OREZULUI

1.Puneți orezul într-un bol termorezistent și încălziți-l timp de 2 minute în cuptorul cu microunde, pornit la puterea medie (la puterea maximă el se va arde).

2.Puneți carnea congelată într-o pungă de plastic, închizându-o ermetic. Apoi înveliți-o într-un prosop curat de bucătărie.

3.Scoateți orezul fierbinte din cuptorul cu microunde și turnați 1/3 din el într-un bol adânc. Așezați carnea învelită în pungă și prosop pe el, după care acoperiți-o cu orezul rămas.

4.Peste fiecare 30 minute transferați orezul într-un bol mai mic și încălziți-l în cuptorul cu microunde, după care răspândiți-l în jurul cărnii.

Orezul fierbinte contribuie la decongelarea rapidă a cărnii, fără să-i deterioreze structura. De asemenea, orezul folosit în acest scop poate fi gătit ulterior, deoarece el nu-și pierde proprietățile și nu este atins de carnea crudă.

În acest fel 300 g de carne se decongelează în 1.5 ore.

2. DECONGELAREA CĂRNII CU AJUTORUL OȚETULUI ȘI APEI

Proporția de apă și oțet trebuie să fie de 1:1.

1.Puneți carnea congelată într-o pungă de plastic, închizându-o ermetic. Apoi așezați-o într-un bol adânc.

2.Turnați apa rece și oțetul peste ea.

3.Temperatura de înghețare a oțetului este mai mică de -20°C. De aceea, în interiorul pungii se produce efectul de seră. Astfel carnea se încălzește și se dezgheață rapid.

În acest fel 300 g de carne de decongelează în 2.5 ore.

Spor la gătit!

New