Cum se prepară cafeaua cu ou?!

La începutul secolului trecut francezii au adus rețeta cafelei cu lapte în Vietnam. În condițiile locale ea s-a transformat în cafeaua cu lapte și gălbenuș de ou, care a devenit incredibil de populară în rândul vietnamezilor.

Cafea și ou, mai exact cafea și gălbenuș de ou — vă puteți imagina o asemenea combinație? Destul de neobișnuit, nu-i așa?

Portalul media american Buzzfeed a realizat un sondaj în rândul experților și astfel a aflat că acest tip de cafea vietnameză (cu ou) ocupă locul întâi în lista băuturilor, pe care fiecare amator de cafea trebuie să le guste măcar o dată în viață.

CAFEAUA VIETNAMEZĂ

Această băutură nutritivă este considerată „cappuccino vietnamez”. Ea este simultan și dulce, și amăruie, semănând cu desertul „Tiramisu”: spuma densă, obținută prin baterea gălbenușului, untului și laptelui condensat, combinată cu cafeaua tare, astringentă.

Fiecare persoană poate pregăti o băutură pe bază de cafea neagră și ouă, deoarece acest lucru nu presupune deținerea unor abilități deosebite sau a unor ingrediente scumpe.

Ingrediente:

-un gălbenuș de ou;

-3 lingurițe de cafea măcinată;

-apă;

-2 lingurițe de lapte condensat;

-o linguriță de unt.

Mod de preparare:

1.Pregătiți separat o cafea destul de tare, cu gust intens. Cea mai bună variantă este utilizarea ibricului.

2.Amestecați gălbenușul de ou cu laptele condensat și untul.

3.Bateți-le până la apariția unei spume pufoase.

4.Adăugați puțină cafea și bateți totul încă o dată.

5.Adăugați compoziția obținută în cafeaua rămasă.

6.Cafeaua cu ou este gata! Cel mai bine ar fi să o consumați, cât este fierbinte.

Cafeaua… Oare cine nu iubește această băutură aromată și revigorantă? Savurați-o cu multă plăcere, dar nu uitați că totul este bun cu măsură!

New