Cum se prepară ceaiul nutritiv de urzici?!

Urzica este o plantă medicinală exclusivă. Ceaiul de urzici poate fi preparat din urzici verzi sau uscate. Dacă adunați urzicile de sine stătător, nu uitați să folosiți mănușile, ca să vă protejați mâinile.

Ca să pregătiți ceaiul de urzici, se recomandă utilizarea frunzelor tinere, adică a celor care se află aproape de vârful plantelor. Însă probabil știți că toată planta de urzică este folositoare. De aceea, ceaiul poate fi preparat atât din tulpina, cât și din rădăcina ei.

Ceaiul de urzici este sigur și folositor. El este consumat cald sau preferabil rece, după ce este pus deoparte pentru câteva ore. Pot fi băute 1-3 cești de ceai de urzici pe zi. El poate fi consumat timp de câteva zile sau pe parcursul câtorva luni, în funcție de starea sănătății voastre. El nu este contraindicat femeilor gravide.

Ceaiul de urzici conține multe vitamine și elemente minerale. El are multe beneficii pentru sănătatea noastră. De asemenea, el este folositor în perioada asteniei de primăvară, având efecte energizante și revigorante.

INGREDIENTE:

-200-250 ml de apă fierbinte;

-3-4 frunze verzi/uscate de urzici sau o lingură de urzici mărunțite;

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa fierbinte într-o cană sau într-un ceainic cu infuzor. 

2.Adăugați frunzele de urzici. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ceaiul să se infuzeze pe parcursul a 20 minute.

3.Apoi strecurați-l și serviți-l. Cel mai bine ar fi să-l consumați fără îndulcitori, dar dacă nu vă place ceaiul în așa fel, îndulciți-l cu miere.

4.Dacă nu vă place gustul ceaiului de urzici, încercați să combinați frunzele de urzici cu frunze de mentă și să adăugați puțin suc de lămâie în el. Țineți minte că în acest caz nu contează gustul ceaiului, ci beneficiile lui pentru sănătatea noastră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New