Dar dvs. adăugați praf de copt? Marinadă foarte bună pentru carnea de pui! O rețetă simplă și gustoasă!

De azi înainte, nu voi mai avea nevoie de litri de ulei încins pentru a găti niște aripioare crocante de pui. Această crustă aurie poate fi obținută foarte ușor, amestecând carnea cu un ingredient foarte neobișnuit, pe care sigur că îl are fiecare în bucătărie.

Acest ingredient secret este praful de copt. El poate absorbi excesul de umiditate din pielea puiului și astfel îl ajută să se usuce complet în ulei. Și întrucât praful de copt conține bicarbonat de sodiu și acid, nu veți simți niciun gust ciudat, deoarece ingredientele se neutralizează reciproc.

INGREDIENTE:

– 1 kg de aripioare de pui;

– 2 linguri de făină;

– 2 linguri de amidon de cartofi;

– 2 lingurițe de sare;

– 1 linguriță de piper negru măcinat;

– 1 linguriță de usturoi uscat;

– 1 linguriță de ghimbir uscat;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 1 ou;

– 200 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (plus pentru prăjit).

MOD DE PREPARARE:

1. După ce ați spălat aripioarele foarte bine, tăiați-le vârfurile și puneți-le într-un bol adânc. Noi vârfurile nu le vom folosi.

2. Adăugați sarea, piperul negru măcinat, usturoiul și ghimbirul uscat, praful de copt și oul peste ele. Amestecați-le foarte bine cu mâinile. Apoi lăsați-le să se marineze timp de o jumătate de oră.

3. După aceasta, adăugați amidonul de porumb și făina și mai amestecați-le bine încă o dată. În final, încorporați uleiul vegetal.

4. Acoperiți baza unei tigăi cu ulei vegetal și puneți-o pe foc să se încingă. Prăjiți aripioarele în el, până când se vor rumeni pe ambele părți.

5. Scoateți-le pe un platou și savurați-le cu multă plăcere, alături de sosul dvs. preferat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New