De acum veți semăna semințele de roșii doar așa!

Astăzi vrem să vă arătăm cum puteți să semănați semințele de roșii, ca să obțineți răsărirea rapidă a lăstarilor și răsaduri puternice, rezistente la boli. Răsadurile vor crește repede și, ceea ce este foarte important, vor avea suficient spațiu pentru dezvoltarea sistemului radicular și a părților vegetative.

AVEȚI NEVOIE DE:

-un recipient cu adâncimea de aproximativ 5 cm;

-substrat universal sau pentru răsaduri;

-prosoape de hârtie sau hârtie igienică;

-apă;

-substrat din flori de cocos;

-semințe de roșii.

MOD DE LUCRU:

1.Umpleți recipientul, în care veți cultiva răsadurile de roșii, cu substrat, lăsând un spațiu liber de 1-1.5 cm până la marginea lui superioară.

2.Acoperiți substratul cu un strat de hârtie igienică sau prosoape de hârtie.

3.Delimitați spațiile, pe care veți cultiva diferite soiuri de roșii, cu ajutorul unor frigări sau bețișoare de lemn.

4.Umeziți hârtia cu apă, folosind o pară sau pulverizatorul. Ea va menține umiditatea la nivelul semințelor, ajutându-le să se umfle și să încolțească mai repede. De asemenea, semințele se lipesc bine de hârtia umedă și nu se deplasează, când sunt acoperite cu substrat.

5.Puneți semințele de roșii pe stratul de hârtie umedă, lăsând spații de minim 3 cm între ele. Iar spațiul dintre rânduri trebuie să fie de aproximativ 4 cm. Astfel răsadurile vor avea suficient spațiu pentru dezvoltare și le veți putea repica mai târziu, economisind spațiul din casă.

6.După răspândirea semințelor puteți să îndepărtați frigările sau bețișoarele de lemn.

7.Acoperiți semințele cu un strat de 1 cm de substrat din flori de cocos. 

Substratul din flori de cocos este afânat și steril (pe suprafața lui nu se pot dezvolta bacteriile și ciupercile), menține umiditatea și permite pătrunderea aerului. El nu conține deloc săruri și nu influențează negativ dezvoltarea răsadurilor. 

8.Udați substratul din flori de cocos. El absoarbe repede apa și își mărește volumul.

9.Nu trebuie să acoperiți recipientul cu peliculă, ca să creați efectul de seră. Substratul din flori de cocos creează condițiile necesare pentru încolțirea semințelor și răsărirea răsadurilor.

Spor la treabă!

New