Înmuierea corectă a semințelor de ardei pentru semănarea în luna februarie!

Calitatea și cantitatea oricărei recolte depinde de cât de atent sunt pregătite semințele pentru semănat. Acest proces este destul de complicat, deoarece poate implica mai multe etape: dezinfectarea, încălzirea, germinarea, creșterea, călirea și stratificarea. Lista este destul de lungă, dar noi vom analiza doar procesul de înmuiere a semințelor pentru cea mai comună cultură – ardeii. Iată care sunt pașii pe care i-am urmat:

Veți avea nevoie de:

– 100 ml de apă stătută;

– suspensie de chlorella.

Pași de urmat:

1. Diluați suspensia de chlorella în apa stătută, de temperatura camerei. Vedeți doza indicată pe ambalajul produsului. Noi o vom dizolva în proporție de 1 la 7.

Notă: Ea este excelentă pentru înmuierea învelișului exterior al unor culturi care au semințele foarte dure. Iar firelor de răsaduri le ia mult timp și energie pentru a străpunge învelișul dur. De asemenea, suspensia de chlorella descompune esterii din compoziția oricărei semințe, deoarece sunt anumite uleiuri esențiale, care îi inhibă încolțirea iar suspensia de chlorella le dizolvă și distruge.

2. Adăugați semințele în soluția obținută și lăsați-le să se înmoaie timp de 10-12 ore.

3. După aceasta, vărsați soluția de chlorella, așezați o bucată de vată cu semințele pe ea înapoi în recipient și așezați-l sub lampă sau într-un loc călduros. Peste o zi, semințele deja vor începe să încolțească.

Spor la grădinărit!

New