De ce mucegăiesc colțurile de lângă geamuri și cum puteți să scăpați rapid de această problemă?!

După instalarea noilor geamuri termopan unii oameni se întreabă: de ce apare mucegaiul în colțurile de pe lângă ele? Răspunsul este simplu: gradul de umiditate din încăpere este prea mare din cauza faptului că geamurile termopan sunt extrem de ermetice și lipsește schimbul de aer cu mediul exterior. De obicei, această problemă este actuală pentru bucătărie, deoarece aburii și umezeala eliberate în timpul gătitului nu dispar, dacă geamurile sunt închise ermetic sau fie nu există un sistem de ventilare, fie acesta nu este deloc eficient.

Pervazul foarte lat, situat deasupra caloriferului din bucătărie, va interfera cu convecția aerului și astfel va împiedica calea curentului de aer cald spre sticla geamului. Ea nu se va usca și pe ea se va aduna continuu condensul, care până la urmă va determina apariția mucegaiului prin colțurile din jurul geamului. Haideți să vedem cum poate fi soluționată această problemă!

CE PUTEȚI FACE, CÂND APARE MUCEGAIUL ÎN COLȚURILE DE LÂNGĂ GEAMURI?

1. SĂ ASIGURAȚI O VENTILAȚIE EFICIENTĂ ȘI CONTINUĂ A ÎNCĂPERII.

În acest scop puteți să instalați, de exemplu, o grilă de ventilație pe geamuri sau să le reglați în starea de microventilație. Grila de aerisire asigură pătrunderea aerului proaspăt în odaie și elimină umezeala excesivă. Ea funcționează absolut silențios, fără să creeze niciun fel de curent, zgomot și praf, ca în cazul ventilării obișnuite cu ajutorul geamurilor deschise.

2. SĂ INSTALAȚI SCAFE PLATE DIN PLASTIC ÎN JURUL GEAMULUI.

Studiind problema mucegăirii colțurilor de lângă geamuri, ajungem la concluzia: plastic nu absoarbe umezeala și el nu mucegăiește. De aceea, dacă veți instala scafe din plastic în jurul geamului, problema respectivă va dispărea parțial sau complet (în funcție de care alte măsuri pentru soluționarea ei vor fi luate).

3. SĂ EXCLUDEȚI PERVAZUL LAT DE DEASUPRA CALORIFERULUI (DACĂ EL CREEAZĂ PROBLEMA) SAU SĂ INSTALAȚI UN SISTEM DE AERISIRE LA NIVELUL LUI.

Respectând aceste reguli simple, nu vă veți mai ciocni de problema mucegaiului apărut în jurul geamurilor, deoarece ele vor fi mereu uscate.

Spor la treabă!

New