Doriți să încercați un cașcaval mai gustos decât cel din comerț? Atunci pregătiți-l în condiții casnice după această rețetă!

Atât de fin și delicios. Un cașcaval care se pregătește destul de repede și este ideal pentru diferite gustări la micul dejun.

INGREDIENTE:

– 1 l de lapte;

– 1 linguriță de sare;

– 3 ouă;

– 200 g de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-o cratiță adâncă. Adăugați o linguriță de sare. Amestecați, puneți cratița pe foc și aduceți laptele în punctul de fierbere.

2. Într-un bol separat, bateți 3 ouă cu telul, până când veți obține un amestec omogen și spumos. După aceasta, adăugați smântâna fermentată și continuați să amestecați.

3. Când laptele va începe să fiarbă, turnați oul bătut în el și amestecați în continuu cu o spatulă.

4. Fierbeți compoziția timp de 3-4 minute la foc mediu, până când va începe să se separe zerul.

5. Luați cratița de pe foc și transferați compoziția într-o sită tapetată cu o bucată dublă de tifon.

6. Adunați marginile tifonului, ca să-l transformați într-un fel de bocceluță, după care amplasați-l într-o cutie de conservă găurită la bază. Puneți cutia în sită iar sita peste un bol adânc. Amplasați deasupra tifonului din cutia de conservă o greutate în formă de un borcan cu apă. Astfel, zerul se va scurge prin găurile cutiei și ale sitei și se va acumula în bol. O metodă interesantă de strecurare, nu-i așa? De asemenea, datorită acestei cutii, cașcavalul va prinde o formă cilindrică și aspectuoasă.

7. Lăsați cașcavalul să se scurgă astfel timp de 4-5 ore. Iar dacă dispuneți de timp, îl puteți lăsa și peste noapte.

8. Scoateți cașcavalul din cutie și îndepărtați tifonul. Tăiați-l felii și serviți-l cu multă plăcere!

Veți obține un cașcaval gustos și sănătos. Încercați neapărat să-l pregătiți și dvs.! Este ideal pentru o gustare în formă de tartine la micul dejun.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New