Dulceață de lămâie cu scorțișoară. Delicioasă și neobișnuită!

Aveți multe lămâi? Pregătiți dulceață din ele! Bineînțeles, ar fi mai folositor să le tăiați, pur și simplu să le presărați cu zahăr și să le păstrați la frigider. Dar dulceața de lămâie este incredibil de gustoasă și poate fi păstrată la temperatura camerei.

INGREDIENTE:

-1 kg de lămâi;

-1250 g de zahăr;

-un baton de scorțișoară.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți lămâile într-o cratiță cu apă clocotindă, în care ați adăugat o linguriță de sare neiodată. Acoperiți-le cu un capac și fierbeți-le pe parcursul a 2 minute. Apoi scoateți-le din apă și lăsați-le să se răcească. Astfel veți elimina amăreala din coaja de lămâie.

2.Îndepărtați capetele lămâilor și tăiați-le în sferturi longitudinale. Curățați-le de sâmburi și tăiați-le în feliuțe transversale. Puneți-le într-o cratiță încăpătoare.

3.Răspândiți zahărul pe suprafața lor. Acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 2-3 ore, ca să-și elibereze sucul.

4.Apoi amestecați lămâile cu zahărul și puneți-le pe foc moderat. Adăugați batonul de scorțișoară. 

5.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere, după care reduceți focul până la minim și fierbeți-o timp de 5 minute. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

6.Repetați pasul 5 de 2 ori. Dulceața este gata!

7.Transferați-o în borcane curate. Serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New