Dulceața gelificată de cireșe „Cinci minute”!

Vă propunem să pregătiți o delicioasă și aromată dulceață de cireșe — fără sâmburi. Fructele din ea rămân întregi și tari. Deși procesul este destul de laborios, în timpul iernii dulceața de cireșe oferă o desfătare nemaipomenită.

INGREDIENTE:

-3 kg de cireșe fără sâmburi;

-2 kg de zahăr;

-150 ml de suc de lămâie;

-25 g de agar-agar (sau cât este indicat pe ambalaj).

Agar-agar-ul este alternativa vegetală a gelatinei. Puteți să-l înlocuiți cu pectină sau Gelfix.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați cireșele. Scoateți-le sâmburii, folosind ustensila specială pentru aceasta. Puneți-le într-o cratiță încăpătoare, cu fundul gros.

2.Presărați zahărul peste cireșe. Amestecați-le puțin.

3.Lăsați cireșele să interacționeze cu zahărul, ca să elibereze puțin suc.

4.Puneți cratița pe foc și, amestecând periodic, aduceți dulceața până la punctul de fierbere. Fierbeți-o timp de 5 minute, după care luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească.

5.Între timp puneți borcanele și capacele pe o tavă și introduceți-le în cuptorul rece, după care porniți-l și setați-i temperatura la 120°C. Sterilizați borcanele și capacele timp de 15-20 minute din momentul încălzirii cuptorului.

6.După ce dulceața se va răci, îndepărtați spuma întărită de pe suprafața ei.

7.După aceasta aduceți-o iarăși până la punctul de fierbere, amestecând periodic. Când va începe să clocotească, adăugați sucul de lămâie combinat cu agar-agar-ul. Amestecați foarte bine și fierbeți dulceața pe parcursul a încă 5-6 minute.

8.Turnați dulceața fierbinte în borcanele sterilizate. Acoperiți-le îndată cu capacele sterilizate, închizându-le ermetic.

9.Întoarceți borcanele cu capacele în jos. Înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

10.Dulceața capătă o consistență gelatinoasă. Seamănă cu marmelada!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New